Civilingenjör i mjukvaruutveckling
Karlskrona

Skola Blekinge tekniska högskola

Utbildningsstart

24 augusti 2020

Studielängd

> 3 år

Studieort

Karlskrona

Ansökan öppnar

Vår 2020

Pris

0 kr CSN

Kort om utbildningen

Förbättra, förenkla och konstruera framtiden bättre genom att utveckla mjukvara. Lär dig hur, och av dem, där forskningen är i världsklass – på BTH.

Utbildningen omfattar 300 högskolepoäng och leder fram till en civilingenjörsexamen i mjukvaruutveckling.

Centralt i utbildningen är att du kommer i kontakt med näringslivet. Många kurser är valbara för att du ska kunna sätta ihop en kombination av kurser som passar dig och utbildningen har ett upplägg som gör att du varvar olika typer av kurser. På det sättet läser du till exempel inte två matematikkurser samtidigt.

Första året börjar du studera grunderna till att bli civilingenjör. Du inleder med ingenjörsarbete, programmering i C++ och matematisk problemlösning och går sedan in i områden som teknikhistoria och samhällsutveckling.

Andra året fördjupar du dina mjukvarukunskaper genom databasteknik, systemteknik och testning av mjukvara.

Tredje året läser du en kurs i artificiell intelligens och en översiktskurs i industriell ekonomi. Året avslutas med vidare studier i mjukvaruutveckling, och säkerhet och mjukvaruutveckling.

Fjärde året sätter du dig in i projektledning och ledarskap. Du deltar i ett avancerat mjukvaruprojekt ute i näringslivet och lär dig om agil mjukvaruutveckling – alltså hur man arbetar genom att utvärdera arbetsresultat. Du lär dig också hur man utvecklar och underhåller en mjukvara och metodik för forskning.