Installationselektriker - Lärlingsutbildning
Katrineholm

Skola INSU AB

Utbildningsstart

Flexibelt startdatum

Studielängd

2 år

Studieort

Katrineholm

Ansökan öppnar

Vår 2020

Pris

0 kr

Kort om utbildningen

Det finns oändligt många inriktningar och vägar att gå i elteknikbranschen. En installationselektriker har varierade arbetsuppgifter. Arbetet innebär både nyinstallationer av elektrisk utrustning i bostäder, kontor, affärer och inom industrin samt ombyggnationer eller servicearbeten.

Gränslös arbetsmarknad
I såväl Sverige som utomlands råder det stor brist på installationselektriker. Det finns gott om jobbmöjligheter och du kan lätt göra karriär eller byta yrkesinriktning inom branschen. Kanske vill du hjälpa till med att upprätta tillfälliga samhällsfunktioner i länder som drabbats av naturkatastrofer? Eller hålla dig på hemmaplan och bidra till människors trygghet genom att installera säkra elanläggningar och smarta belysningsstyrnings- och larmsystem? Du kanske är intresserad av att bygga energieffektiva styrsystem och på så vis skapa en bättre miljö? Eller arbeta med komplexa system inom processindustrin? Du väljer själv!

Goda förutsättningar
Det är bra att ha god fysik eftersom du får använda både händer och huvud, samtidigt som det är ett socialt jobb. Du arbetar ofta tillsammans med andra i olika arbetslag. Säkerheten är viktig, så du måste vara noggrann och tycka att kvalitet är viktigt.

Att vara lärling innebär att varva teori med praktik under utbildningstiden. Detta är ett mycket lärorikt upplägg där du som lärling får de allra bästa förutsättningarna att introduceras i yrket. INSU står för den teoretiska och inledande praktiska delen i kurserna. Utbildningen på INSU avslutas med ett yrkesprov efter ETG-modellen. Klarar du yrkesprovet blir du förstaårsmontör och slipper lärlingstid på 1600 timmar.

Pris: kontakta INSU för mer information.