Flygtekniker - Helikopter
Luleå

Skola Nordiskt FlygTeknikCentrum

Utbildningsstart

10 augusti 2020

Studielängd

2 år

Studieort

Luleå

Ansökan öppnar

Vår 2020

Pris

0 kr CSN

Kort om utbildningen

Utbildningen passar dig som är tekniskt intresserad och gillar att ta ansvar. Med denna utbildning får du möjligheten att kliva in i flygbranschen - en internationell högteknologisk bransch där fokus ligger på säkerhet och effektivitet.

Undervisningen är en blandning av både teori och praktik med en fördelning på ca 50/50, där du är schemalagd mån-fre ca: 8:15-15:30 med 4 lektioner á 90 min per dag - dessa fördelas mellan de ca 5-6 ämnen du läser samtidigt, av de totalt 13 olika.

Det första året kommer du huvudsakligen att ha teoretisk undervisning där den största delen kommer föregå i klassrummet men även i hangaren, där ni kommer se närmre på hur de olika delarna och systemen fungerar praktiskt.

Under år två kommer du istället huvudsakligen vara i hangaren och arbeta på de 12 olika luftfartyg och mängder med extra delar som skolan har. Där kommer du få arbeta självständigt efter manualer och arbetsordrar, precis som på en riktig flygverkstad, för att fullfölja t.ex. kontroll och byte av hydraulfilter. Men även om du jobbar självständigt finns det ett flertal instruktörer tillstädes som hjälper till och det är också dem som inspekterar efter slutfört arbete så det blivit rätt gjort. Under detta år kommer du även vara 15 veckor på extern praktik hos någon av alla företag runtom i Sverige som NFTC har kontrakt med.

Ansök senast 1 juni 2020.