Skrivarlinjen projekt, ettårig utbildning
Stockholms stad

Skola Folkuniversitetet

Utbildningsstart

24 augusti 2020

Studielängd

1 år

Studieort

Stockholms stad

Ansökan öppnar

Höst 2019

Pris

64 000 kr CSN

Kort om utbildningen

Sitter du med ett skrivprojekt som du har kommit en bit med, eller som kanske rent utav börjar bli färdigt? Det kan till exempel vara ett manus till en roman, eller en novell- eller diktsamling. Du har redan gått en grundläggande skrivarutbildning – antingen hos oss på Skrivarakademin eller på en annan skrivarskola – eller så har du gått flera fristående kurser och på så sätt inhämtat motsvarande kunskaper.

Skrivarlinjen projekt arbetar med texter i olika utvecklingsstadier. Ett flertal yrkesverksamma författare, aktiva inom en rad olika genrer, undervisar hos oss vilket gör att vi kan hjälpa våra studerande med alla typer av text inom det skönlitterära fältet. Vi lär ut de hantverksmässiga grunderna i traditionellt berättande likaväl som mer experimentell och gränsöverskridande prosa. Vi har också en stor sakkunskap inom genrelitteratur så som spänningsroman, kriminalroman och skräck.

Skrivarlinjen projekt är en studiemedelsberättigande och författarledd utbildning som vänder sig till dig som vill vidareutveckla ditt skrivande på heltid. Under två terminer får du en unik förutsättning att utveckla ditt skrivprojekt – att på djupet lära känna textens drivkrafter och motiv och att utveckla din berättelses tematik, samt att finslipa ditt skrivsätt stilistiskt och språkligt.
Utbildningen är på svenska, såväl i undervisningen som i deltagarnas texter. Enstaka textexempel på engelska kan förekomma. Lärarledda lektioner hålls torsdagar och fredagar under höstterminen. Under de tolv första veckorna av vårterminen sker klassrumsundervisning torsdag eller fredag för att sedan återgå till både torsdagar och fredagar.