Medicinsk Qigong
Stockholms stad

Skola Kina-Terapi Skolan

Utbildningsstart

13 november 2019

Studielängd

< 1 år

Studieort

Stockholms stad

Pris

1 890 kr

Kort om utbildningen


Den Qigong-form som vi arbetar med heter Ba Tian Qigong. Ba Tian betyder ”De åtta himlarna” och är en kraftfull medicinsk qigong-form som balanserar upp energiflödena i kroppen för att skapa förutsättning för kroppens läkningsförmåga, och för att bibehålla hälsan när du väl uppnått den.

Många av de som lärt sig denna form vittnar om mycket kraftfulla effekter på hela kroppen, men även på problem som depression, ångest, trötthet, mag-tarm problem samt rygg- och ledvärk.

Qigong-formen tar ca 20 minuter att träna, och vi rekommenderar att man genomför övningen en gång per dag, även om du kommer att få goda resultat även om du missar nån dag då och då.

KURSPLAN

Qigongkursen ges under två kvällar per kurs. Tiderna är ofta 18.00-21.30 båda kvällarna.

Fokus första kvällen är att lära in rörelserna, så vi delar upp hela rörelseschemat i mindre portioner och går igenom det steg för steg, samtidigt som vi går igenom vad varje rörelse är bra för, andra kvällen är vigd åt att öva, öva, öva hela qigong-formen.

Under båda kvällarna varvar vi praktik med teori, för att beskriva mer ingående vad qigong är, vad det är bra för och på vilket sätt det hjälper kroppen att återfå och bibehålla hälsan.