Drönarjuridik - samhällsbyggnad
Stockholms stad

Skola STI - Stockholms Tekniska Institut

Utbildningsstart

1 april 2020

Studielängd

< 1 år

Studieort

Stockholms stad

Pris

7 488 kr

Kort om utbildningen


Reglerna för var du får flyga får en stark koppling till flygsäkerhet och hur drönaren är en del av ett större luftfartssystem. Med denna kursen lär du dig säker flygning för att skydda dig och din verksamhet.

Dagskurs i att utveckla och säkra din drönarflygning

Vill ni börja utföra byggnadsinspektioner med drönare? Behöver ni kontrollera elledningar eller järnväg med hjälp av drönare? Då är detta kursen för er!

Det finns idag drönare av hög kvalitet till låg kostnad och som är väldigt enkla att använda. Eftersom det är så enkelt finns det även en hel del risker och ingen vill vara den som stänger en flygplats av misstag eller orsakar en olycka. Därför är det viktigt att känna till och följa flygsäkerhetsreglerna. Dessutom finns det en del andra regler att ha koll på.

Du kommer bland annat att lära dig om var du får flyga och vilken information du måste ha inför varje flygning. Reglerna för var du får flyga får en stark koppling till flygsäkerhet och hur drönaren är en del av ett större luftfartssystem. Du får då en större förståelse för varför reglerna finns och hur du kan göra bra säkerhetsbedömningar.

Kursen lämpar sig för dig som i sin yrkesroll använder eller kommer att använda drönare och vill få en grundkunskap om vilka regler som finns att förhålla sig till. Den passar även dig som ansvarar för verksamhet där drönare används eller av andra orsaker har behov av att känna till grunderna i regelverket kring drönare, exempelvis i roller inom bygg och anläggning.

Priset är 7488 kr inkl moms. 5 990 kr exkl moms.