YH Integrerad Trafikflygarutbildning
Västerås

Skola OSM Aviation Academy AB

Utbildningsstart

27 januari 2020

Studielängd

2 år

Studieort

Västerås

Pris

0 kr CSN

Kort om utbildningen


YH Integrerad Trafikflygarutbildning tar dig från lite eller ingen flygerfarenhet till att ha alla de certifikat och behörigheter som krävs för att kunna jobba som First Officer på ett europeiskt flygbolag. 

Programmets längd är 24 månader.

KURSBESKRIVNING
YH Integrerad Trafikflygarutbildning är ett helomfattande integrerat flygutbildningsprogram där teori- och flyglektioner mixas, vilket ger dig en spännande balans mellan akademiska studier och praktisk flygning.

LÄRANDE I ARBETE (LIA)
Efter att du är klar med teori- och flygutbildningen i Västerås är det dags för praktik (Lärande i Arbete) hos en av flygbolagen vi samarbetar med. Under din LIA kommer du att få arbeta med icke-flygande uppgifter som kommer att ge dig en bredare förståelse av vad som krävs för att driva ett flygbolag. LIA kommer att genomföras på annan ort, där flygbolaget har sina kontor, exempelvis Oslo eller Stockholm.  

FÖRKUNSKAPSKRAV
INNAN DU SKICKAR IN DIN ANSÖKAN
Innan du är behörig att ansöka måste du uppfylla följande krav: 

1. 18 år
2. Slutbetyg från gymnasiet med lägst godkända betyg i:

  • Matematik B / 2b
  • Engelska B / 6
  • Fysik A / 1a

3. Anpassat flygspykologiskt lämplighetstest*
4. EASA Medical Class 1 certifikat - Medicinskt intyg måste skickas in med din ansökan.*

*Observera att ditt lämplighetstest och ditt EASA Medical ska vara giltigt under hela urvalsprocessen. 

Ledningsgruppen för YH-utbildningarna har beslutat att öka giltighetstiden för den anpassade flygpsykologiska lämplighetsprövningen från tidigare 3 år till 5 år, räknat från den 31 december det år testet genomfördes. Detta beslut gäller även retroaktivt och innebär att du som har ett godkänt intyg från 2014 kan ansöka i årets omgång.

KOSTNADER
YH Integrerad Trafikflygarutbildning är en statligt finansierad utbildning. Det tillkommer dock några kostnader för att bli behörig att söka till utbildningen.

Detta är kostnader som ligger utanför OSM Aviation Academy's kontroll och priserna nedan måste därför kontrolleras på respektive företags hemsida. Vi har enbart dessa kostander på denna sidan så att du kan skapa dig en bild över ungefärligt hur mycket du måste räkna med att betala. OSM Aviation Academy tar inget ansvar för skillnader mellan kostnaderna på denna sida och det aktuella priset på respektive företag/myndighets hemsida.  
  • Anpassat flygpsykologiskt lämplighetstest - 6000 SEK 
  • EASA Klass 1 medicinsk undersökning - ca. 17500 SEK 
  • Urvalstester om man kommer med i urvalet - 100 EUR
  • Avgifter till transportstyrelsen - 24 000 SEK (examensavgifter och certifikatkostnader)

Ansökan öppnar 1:a augusti och sträcker sig till 30:e september kl. 23:59. Därefter sker en urvalsprocess där samtliga behöriga sökande kallas till ytterligare tester i oktober, varav 60 går vidare till intervju* under november månad.