Textil - Konst och Design
Vellinge

Skola Östra Grevie folkhögskola

Utbildningsstart

17 augusti 2020

Studielängd

2 år

Studieort

Vellinge

Ansökan öppnar

Vår 2020

Pris

2 200 kr CSN

Kort om utbildningen

Utbildningsform
För dig som vill söka till en högre utbildning inom konst och design får du här en god förberedelse för fortsatta studier. Du som redan har erfarenhet och vill direkt ut i yrkeslivet är utbildningen en möjlighet till fördjupning och utveckling. Utbildningen har sin inriktning på textil konst och formgivning med syfte att utveckla din konstnärliga och hantverksmässiga förmåga. Undervisningen bedrivs inom området konst, konsthantverk och design där den konstnärliga processen och din egen individuella utveckling ges stort utrymme.

Textiltryck och vävning är de två huvudteknikerna. I det får du grundläggande kunskaper genom både praktiska och teoretiska övningar. Uppgifterna är ofta utformade så att du kan arbeta utifrån dina egna intressen och kompetens. För alla som går på Östra Grevie Konst och Design ingår teckning och kroki. Skolan bjuder också in föreläsare och gästlärare som ger dig kunskap inom både historiska och dagsaktuella ämnen.

Textilsalen fungerar både som ateljé och verkstad som du har tillgång till varje dag från klockan 6.30 - 23.00. Likaså gäller för screenverkstan och färgeriet som ligger i angränsande byggnad.

Utbildningens mål är

  • att ge en bred praktisk och teoretisk kunskapsbas och hantverksmässiga färdigheter i textil konst och konsthantverk.
  • att ge de enskilda eleverna förutsättningar för individuell konstnärlig utveckling och ett förhållningssätt där individen eller gruppen naturligt tar initiativ, är kreativ och trygg i att förverkliga idéer.
  • att förbereda för ett yrkesliv eller vidare utbildning på olika nivåer. Skolans elever har genom åren ofta antagits till högre utbildningar.