Djurvård
Utland

Skola Borgå folkakademi

Utbildningsstart

17 augusti 2020

Studielängd

1 år

Studieort

Utland

Ansökan öppnar

Vår 2020

Pris

4 583 kr CSN

Kort om utbildningen

Borgå folkakademi är en svenskspråkig folkhögskola i Finland. Skolan är belägen i den trevliga staden Borgå ca 50 km öster om Helsingfors. 

Djurvårdsprogrammet riktar sig till personer med ett aktivt djurintresse. Programmet är en bra start exempelvis för den som funderar på ett framtida yrke eller framtida studier inom någon djurinriktad bransch. Programmet förbereder för studier till djursjukvårdare (smådjursskötare) och är ett bra val också för den som kanske har planer på att själv starta ett företag i branschen.

Studierna omfattar bl.a. anatomi, fysiologi, etologi, genetik, näringslära och utfodring, friskvård och sjukdomslära mm. Dessutom ingår studiebesök samt en två veckors praktikperiod under vårterminen.

Utbildningen är på svenska. För mera information om programmet och dess innehåll ta kontakt med mig på carina.nyholm@akan.fi,  för information om skolan allmänt info@akan.fi 

Kostnad: Priset i pristiteln är kostnad per månad.

430 € / månad inkl.  studieavgift, dubbelrum och mat (frukost, lunch och middag mån-tors samt frukost och lunch på fredagar)
490 € / månad inkl.  studieavgift, enkelrum och mat (frukost, lunch och middag mån-tors samt frukost och lunch på fredagar) 

Mera info hittas på www.akan.fi/boende-och-kostnader 

Instagram: borgafolkakademi
Twitter: b_folkakademi
Youtube: borgafolkakademi