Collegelinjen
Utland

Skola Södra Vätterbygdens folkhögskola

Utbildningsstart

15 augusti 2020

Studielängd

1 år

Studieort

Utland

Pris

1 250 kr

Kort om utbildningen


Plugga i USA på Augustana College eller North Park University
Collegelinjen är en internationell linje med utbyte av studerande med North Park University i Chicago och Augustana College i Rock Island, Illinois. Collegelinjen och att plugga i USA handlar om att bli flytande i engelska, bygga på sina högre studier, uppleva amerikansk kultur och träffa nya vänner.

Ett utbytesår för både svenskar och amerikaner
På Collegelinjen läser du på Svf på höstterminen och studerar i USA på North Park University eller Augustana College på vårterminen.

När du är på Svf följer du ett fast studieprogram och förbereder dig på olika sätt för terminen i USA. Väl där kan du välja ämne efter intresse och det som passar dina framtida studieplaner bäst. Du kan också prova på att sjunga i gospelkör i Chicago om du vill.

När du kommer till USA har du redan amerikanska vänner på skolan – de amerikanska studenterna som tillbringade hösten på Svf.

Efter vårterminen kan du välja att fortsätta att studera vidare i USA. På bara två ytterligare år når de en akademisk grundexamen, Bachelor of Art, motsvarande en fil kand i Sverige. Väljer du att återvända till Sverige vet du att du talar flytande engelska, att du har vässat din studieförmåga och har skaffat dig en erfarenhet för livet.