Läke- och livsmedelstekniker

Folkuniversitetet
Teknik & Ingenjör
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH och KY)
Studietakt
Heltid
Studielängd
2 år
Ansökan öppnar
Vår 2020
Pris
0 kr
CSN
Läs mer och ansök
Utbildningsstarter
Lund
1 september 2020
Kort om utbildningen

Vill du arbeta som kvalitetstekniker, livsmedelstekniker eller läkemedelstekniker i framtiden? Idag finns en stor efterfrågan på utbildad arbetskraft inom läke- och livsmedelsbranschen. Utbildningen är därför framtagen i nära samarbete med näringslivet och branschorganisationer för att kunna fylla deras behov.

Utbildningen ger dig både praktiska färdigheter och kunskaper inom läke-och livsmedelsrelaterad produktion. Kurserna omfattar hela kedjan från idé till produkt med hygienkrav, processteknik, processkemi samt kännedom om relevant lagstiftning. Du lär dig ett kvalitetstänkande inom säkerhet, produktkvalitet och miljö samt praktiskt användning av olika säkerhets- och förbättringsverktyg. Efter utbildningen kan du arbeta som läkemedelstekniker eller livsmedelstekniker i både privat och offentlig regi.