Bartender

AB Taktik Sweden
Hotell & Restaurang
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
Heltid
CSN
Läs mer och ansök
Utbildningsstarter
Stockholm
5 augusti 2020
Stockholm
9 september 2020
Stockholm
14 oktober 2020
Stockholm
18 november 2020
Kort om utbildningen

Oavsett om du är nybörjare, genuint intresserad av bartending eller egenlärd, kommer vår utbildning att omvandla dig till en professionell bartender och ge dig kunskaper och färdigheter som behövs för att arbeta som bartender. 

Utbildningen innehåller både teori, föreläsningar och praktik (APL) för att du ska få en verklig uppfattning om och förståelse för yrket. Studietakten är heltid och du förväntas delta i daglig undervisning. Under din praktik så gäller arbetsplatsens tider. 

Bartendern serverar drycker på restauranger, hotell, nattklubbar, diskotek eller pubar. Du möter många olika sorters människor och du bör vara utåtriktad samt ha ett stort intresse för service. En bartender arbetar även med uppgifter som städning och förberedelser av barmiljön, som att torka bord, förbereda med glas och tillreda garnering till drinkar och mycket mer. 

Det är vanligt att en bartendertjänst kombineras med att hjälpa till att servera vid borden på krogen eller restaurangen så därför läser du även servering för att öka dina möjligheter till jobb. 

Efter avslutad utbildning kan du arbeta på alla typer av restauranger eller krogar där barservering förekommer.