Hotell-Konferensvärd

AB Taktik Sweden
Hotell & Restaurang
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
Heltid
Studielängd
1 år
CSN
Läs mer och ansök
Utbildningsstarter
Sundsvall
21 februari 2020
Kort om utbildningen

Den här utbildningen är för dig som tycker om att möta gäster. Turismen är viktig i näringslivet och omfattar arbetsområden inom besöks- och resenäringen: bo, äta, göra, resa och sälja. 

Utbildningen ger dig kunskap i hur du bemöter olika gästers krav på service samt skapar goda kundrelationer. Du lär dig om olika verksamheter, roller och arbetsuppgifter inom resenäringen. Om reseproduktion, marknadsföring och försäljning. 

Utbildningen bedrivs som klassrumsundervisning i fräscha lokaler i Sundsvall. Utbildningen innehåller både teori och praktik (APL) för att du ska få en verklig uppfattning och förståelse för olika arbetsuppgifter och kunna utveckla dina förmågor. 

Efter utbildningen kan du arbeta på turistbyråer, hotellreceptioner, biljettkontor eller direkt mot gäst inom ett turistföretag. 

Arbetet kan till exempel omfatta att ta emot gäster och kunder vid incheckning och utcheckning, kassahantering och rumsbokning samt bemötande av gäster i olika situationer. Att planera, organisera och genomföra möten, aktiviteter och evenemang.