Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Kontakttolk, grundutbildning

Folkuniversitetet Göteborg
Administration
Språk / Språkvetenskap
Kontakttolk, grundutbildning beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
50%
Studielängd
1 år
Pris
4 200 kr
CSN
Nej
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Utbilda dig till kontakttolk på Folkuniversitetet i Göteborg. Efter godkänd utbildning erbjuds du plats i Kammarkollegiets register över grundutbildade tolkar.

Folkuniversitetets grundutbildning till kontakttolk står under av tillsyn av Myndigheten för yrkeshögskolan (Myh).

Omfattning
Grundutbildningen till kontakttolk på Folkuniversitetet i Göteborg pågår under ca 40 veckor. För mer information om startdatum och ansökan hittar du på Folkuniversitetets hemsida.

Utbildningen sker på deltid och på distans. Dess omfattning och innehåll kräver att du är beredd att avsätta ca 20 timmar per vecka till studier och det finns goda möjligheter att kombinera dina studier med till exempel arbete.

Utbildningen är en distansutbildning där du själv styr över den tid som du lägger ner på studierna. Utbildningen har sex (6) obligatoriska närträffar då de studerande träffas på skolan och på plats genomför prov, har språkhandledning och lyssnar på föreläsningar. 

Yrkesrollen
För att antas till grundutbildningen till kontakttolk krävs mycket goda språkkunskaper i båda språken så att du som kontakttolk kan tolka åt två personer som samtalar med varandra – oavsett vad de talar om eller hur de väljer att formulera sig. Otillräckliga språkkunskaper hos tolken får inte begränsa möjligheterna för de båda personerna att samtala med varandra. Du måste också ha förmåga att läsa och förstå informations- och facktexter samt kunna skriva på båda språken.

Som kontakttolk kan du arbeta inom olika områden, beroende på vilka språk du behärskar och vilka övriga fackkunskaper du har. En vanlig arbetsuppgift är att tolka i kontakten mellan myndigheter och enskilda personer, till exempel vid sjukhus, socialkontor, flyktinganläggningar, polis eller i domstol.

Plats

  • Distans

Kommande utbildningsstarter

Distans

Utbildningsstart
2021-08-26

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Folkuniversitetet Göteborg

Om Folkuniversitetet Göteborg

Studieförbundet Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv.

Folkbildningstanken, som är alla människors livslånga rätt att fritt söka efter kunskap, genomsyrar vår pedagogik, vår organisation och våra värderingar.

Kunskap förändrar
Vi anser att kunskap har ett värde i sig, för den enskilde och för samhällsutvecklingen i stort. Folkuniversitetet är ett studieförbund som ska vara en naturlig mötesplats för människors fria kunskapssökande – för lärande, kulturupplevelser och möjlighet till reflektion.

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök