Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

AUKTORISATION B - BEGRÄNSAD BEHÖRIGHET - 100% PÅ DISTANS

Distansia
Bygg & Anläggning
Teknik & Ingenjör
AUKTORISATION B - BEGRÄNSAD BEHÖRIGHET - 100% PÅ DISTANS beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
50%
Studielängd
3 månader
Pris
9 800 kr
CSN
Nej
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Elutbildning distans med kursen Auktorisation B (Begränsad behörighet / BB1 behörighet) läser du helt på distans. Den har kontinuerlig start vilket gör att du kan börja när du vill.

Kursen ger färdigheter i att från ritnings- och schemaunderlag utföra de installationer som omfattas av Auktorisation B, samt i att följa gällande säkerhetsföreskrifter. Kursen skall också ge fördjupade kunskaper om föreskrifter, lagar och förordningar som gäller för elanläggningar, elektriska apparater, bruksföremål och ledningar samt kunskap om ledningsburna störningar.

Ytterligare mål för kursen är att ge kunskaper i installation, felsökning och underhåll av elutrustningar samt i att ge en orientering om miljökraven vid de elarbeten som omfattas av Auktorisation B (Begränsad behörighet).

Genomförande/omfattning:
Utbildningen bedrivs enligt ett flexibelt koncept. Det innebär att du som deltagare till största delen kommunicerar med våra lärare via vår utbildningsportal, telefon och email m.m.
Teoriprov görs via din dator efter godkända inlämningsuppgifter.

Det är endast en obligatorisk praktikdag vid distansutbildningen för Auktorisation B, tidigare Begränsad Behörighet och den görs tillsammans i grupp när du är klar med teorin. Praktikdagen kan genomföras i Göteborg - Stockholm - Malmö och bestäms löpande i det upptagningsområde och nära stad där flest deltagare är klara samtidigt.

Kurslängd: Individuell
Du läser i din egna takt och normaltiden för att bli klar med Begränsad behörighet, Auktorisation B ligger på ca 3 månader om du avsätter två kvällar per vecka. Maxtiden är två år inom den betalda kursavgiften. Tiden går sedan att förlänga ytterligare mot en avgift på 30% av kursavgiften.

Plats

  • Online

Kommande utbildningsstarter

Online

Utbildningsstart
Löpande starter

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Distansia

Om Distansia

På Distansia erbjuder vi elutbildning och specialiserade teoretiska el-behörighetskurser på distans. Vi är ledande i Sverige på detta och utbildningarna sker alltid enligt Elsäkerhetsverkets regler och senaste ställda författningskrav.

Sedan många år tillbaka har vi även den absolut högsta kreditvärdigheten hos UC vilket gör att du som kursdeltagare kan vara trygg med att din utbildare finns kvar även i framtiden.

Våra lärare är professionella, behöriga och mycket kompetenta. Även om utbildningarna genomförs på internet via utbildningsportalen så finns lärarna tillgängliga för dig som kursdeltagare att nå via telefon genom hela kursen, även kvällar och helg. På så sätt kan du få den hjälp och stöd du behöver för att framgångsrikt ta dig igenom kursen.

Varmt välkommen!

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök