Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Distanskurs i Stresshantering

HumaNova
Beteende- & Socialvetenskap
Distanskurs i Stresshantering beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
50%
Studielängd
3 dagar
Pris
3 490 kr
CSN
Nej
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

För dig som vill fördjupa dina kunskaper i stress och lära dig metoder för stresshantering både för dig själv och för andra. Dessa metoder kan vi sedan börja praktisera med en gång och fortsätta tillämpa efter kursen både privat men även i arbetslivet.

Stress är något som kan drabba oss alla. Vår stressnivå tenderar att stiga när vi har alltför mycket att göra, alltför höga förväntningar och krav på oss själva i arbete, studier och livet i övrigt. Stress handlar dock inte bara om hur vår yttre livssituation ser ut, utan i hög grad också om vår ”insida” – hur vi förhåller oss till den situation vi befinner oss i och hur den påverkar oss, i känslor, tankar och grubbel. Detta är ett viktigt fokus i den här kursen.

Syfte och mål med Distanskurs i Stresshantering
I kursen lär vi oss konkreta ”verktyg”, metoder och förhållningssätt för att motverka ohälsosam stress och få ned stressläget i stunden, hantera utmanande situationer, främja avspänning och återhämtning och hitta strategier för självomsorg. Vi prövar på en rad praktiska övningar från ACT samt går igenom de sex ”kärnprocesserna” i ACT och betydelsen av självmedkänsla. Allt i syfte att förebygga stress och ohälsa och öka känslan av livskvalitet. Genom att kunna förebygga stress kan man även hjälpa sig själv att skapa en mer hållbar situation i sitt arbete.

Kursledare
Kursen leds av Ulf Gustavsson (Leg. psykoterapeut och psykolog) som har arbetat många år med psykologisk behandling, handledning och utbildning i egen regi och gentemot kommuner och landsting samt i privata verksamheter. Legitimerad psykoterapeut med psykodynamisk inriktning (KI), därefter vidareutbildad i KBT och ACT. Har varit verksamhetsansvarig för ett behandlingscenter med inriktning på krigs- och flyktrelaterade trauman.

Plats

  • Distans

Kommande utbildningsstarter

Distans

Utbildningsstart
Höst 2021

Distans

Utbildningsstart
Vår 2022

Distans

Utbildningsstart
Höst 2022

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för HumaNova

Om HumaNova

Personligt och organisatoriskt växande sedan 1996.

HumaNova verkar för individens och organisationens växande. Det är det som är vår livsnerv. Vi finns för dig som vill utvecklas och bli än mer av dig själv som person – i dina privata relationer eller på arbetet som partner och/eller ledare.

Förutom våra utbildningar erbjuder vi även några gratis guider där den som är nyfiken kan få mer information om våra utbildningar mm, ni hittar våra guider här.

Utbildningstyper
Kompetensutveckling / Kurs, Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök