Blocket Utbildning är en del av

Distanskurs i Stresshantering

HumaNova
Beteende- & Socialvetenskap
Distanskurs i Stresshantering beskrivande bild
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
Deltid
Studielängd
5 dagar
Pris
4 950 kr
Läs mer och ansök
Utbildningsstarter
Distans
Löpande starter
Kort om utbildningen

För dig som vill fördjupa dina kunskaper i stress och stresshantering både för dig själv och för andra. Kursen är lärarledd och hålls i realtid via gratisprogrammet Zoom.

Stress är något som kan drabba oss alla. Vår stressnivå tenderar att stiga när vi har alltför mycket att göra, alltför höga förväntningar och krav på oss själva i arbete, studier och livet i övrigt. Stress handlar dock inte bara om hur vår yttre livssituation ser ut, utan i hög grad också om vår ”insida” – hur vi förhåller oss till den situation vi befinner oss i och hur den påverkar oss, i känslor, tankar och grubbel. Detta är ett viktigt fokus i den här kursen.

Syfte och mål med Distanskurs i Stresshantering
I kursen lär vi oss konkreta ”verktyg”, metoder och förhållningssätt för att motverka ohälsosam stress och få ned stressläget i stunden, hantera utmanande situationer, främja avspänning och återhämtning och hitta strategier för självomsorg. Det är metoder som vi kan börja praktisera med en gång och fortsätta tillämpa efter kursen både privat men även i arbetslivet.

I kursen prövar vi på en rad praktiska övningar från ACT samt går igenom de sex ”kärnprocesserna” i ACT och betydelsen av självmedkänsla. Allt i syfte att förebygga stress och ohälsa och öka känslan av livskvalitet. Genom att kunna förebygga stress kan man även hjälpa sig själv att skapa en mer hållbar situation i sitt arbete.

Pris
Privat 4950 SEK inkl. moms
Företag 4950 SEK exkl. moms

Utbildningsstarter
Utbildningen startar varje vår och höst.

Logga för HumaNova
Om HumaNova

Personligt och organisatoriskt växande sedan 1996.

HumaNova verkar för individens och organisationens växande. Det är det som är vår livsnerv. Vi finns för dig som vill utvecklas och bli än mer av dig själv som person – i dina privata relationer eller på arbetet som partner och/eller ledare.

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök