Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Beroendeterapeut KBT

KBT Svealand
Beteende- & Socialvetenskap
Beroendeterapeut KBT beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
50%
Studielängd
1 år
Ansökan öppnar
Vår 2020
Pris (exkl. moms)
62 000 kr
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Missbruk och beroende är ökande problem i samhället som medför konsekvenser på flera områden. I den så kallade missbruksutredningen gjordes en skattning som visar att totalt 780 000 personer över 18 år har ett missbruk eller beroende av alkohol i Sverige och att det finns ca 29 500 personer med problematisk narkotikaanvändning. Beroendeterapeut KBT är en utbildning för dig som vill ha kompetens att arbeta med missbruk & beroende.

En del föreläsningar är gemensamma med grundutbildningen i KBT (steg-1) och en del föreläsningar och utbildningsdagar är specifika för utbildningen till beroendeterapeut. Föreläsningarna som är inriktade mot missbruk och beroende sker i liten grupp (10 st) vilket gör att det finns utrymme för diskussioner och grupparbeten samt att utbildningen kan individanpassas utifrån deltagarnas olika erfarenheter och förutsättningar. Du behöver som student vara på plats i Örebro en dag varannan vecka vilket gör det möjligt att jobba parallellt med utbildningen.

Omfattning: Föreläsning/seminarium 10 tillfällen per termin plus litteraturstudier och inlämningar på distans.

Pris: 31 000 kr exklusive moms/termin (38 750 kr inkl moms)

Plats

  • Örebro

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för KBT Svealand

Om KBT Svealand

På detta privata utbildningsinstitut och terapicentrum erbjuder vi utbildning och behandling inom kognitivt förhållningssätt och kognitiv beteendeterapi. Vi har varit verksamma sedan företaget grundades år 2000 och sedan dess har vi utbildat privatpersoner, kommuner, företag och landsting inom kognitiv beteendeterapi.

Här erbjuds både orienteringskurser, grundutbildning i kognitiv beteendeterapi (steg 1), uppdragsutbildningar och handledning i kognitiv beteendeterapi och kognitivt förhållningssätt. 

För att kunna erbjuda spetskompetens inom alla de områden som vi specialiserar oss inom så samarbetar vi med duktiga handledare och föreläsare i hela landet.

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök