Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Dipl Anhörigterapeut (AHTU)

Bergströms
Beteende- & Socialvetenskap
Dipl Anhörigterapeut (AHTU) beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
50%
Studielängd
2 år
Pris
98 500 kr
CSN
Nej
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Anhörigterapeut är efterfrågad utbildning till ett nytt viktigt yrke.

Det är fler som lider av att vara anhörig än av att själv vara sjuk! Speciellt gäller det anhöriga till missbrukare, alkoholister, narkomaner men också till svårt sjuka på annat sätt.

En anhörigterapeut arbetar med friska personer som genom sina relationer med andra hamnat i en sjuk miljö och (nästintill) själva blivit sjuka. Om alla som lever och växer upp i dysfunktionella familjer får stöd skulle färre bli sjuka och/eller utveckla eget missbruk.

Den som har närstående med beroende, fysisk eller psykisk sjukdom hamnar själva lätt och ofta i en sorg och krisreaktion som kan leda till både fysisk och psykisk ohälsa hos den anhöriga.

Som anhörigterapeut har man kunskaper om mycket: relationer, familjeliv, ångest, stress, missbruk, beroende, olika fysiska och psykiska sjukdomar samt moderna, effektiva metoder och tekniker i terapi och rådgivning. En anhörigterapeut har därtill förmåga att tillsammans med den anhöriga reda ut vad som är grundproblem och delproblem och att leda samtal utifrån kognitiva, existentiella och process­inriktade grunder.

En anhörigterapeut kan arbeta både inom privat behandlingsverksamhet och hos offentlig arbets­givare som kommun, landsting och stat (t ex kriminalvård). Man arbetar oftast individuellt men också med grupper.

Pris 24 625 kr/halvår. Kan delbetalas

Kursen är certifierad av FAD och ges i Malmö och Stockholm på distans 50%

Plats

  • Stockholm

Kommande utbildningsstarter

Stockholm

Utbildningsstart
2021-09-24

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Bergströms

Om Bergströms

Utbildningar inom terapi & behandling

Terapi- och behandlingsvärlden utvecklas. Alltfler frågar efter de bästa metoderna. Öka din kunskaper och förmågor hos Bergströms!

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök