Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Grundutbildning i psykoterapi (Steg 1 KBT)

Skandinaviska Institutet
Beteende- & Socialvetenskap
Grundutbildning i psykoterapi (Steg 1 KBT) beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
50%
Studielängd
2 år
Ansökan öppnar
Vår 2020
Pris
139 000 kr
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

För dig som vill bedriva KBT under handledning och studera vidare till legitimerad psykoterapeut (Steg-2) på Universitet.

Det finns idag ett massivt stöd för KBT och det kommer hela tiden ny forskning som visar på goda resultat t.ex kring relationsproblem och parterapi. KBT är ett samlingsnamn för teorier och metoder som används för att åstadkomma förändringar i människors beteenden och livssituation. Dessa teorier och metoder är vetenskapligt förankrade och har visat sig ha god effekt på ett flertal olika problemområden.

Mål för utbildningen
Efter avslutad utbildning ska den studernade besitta de kunskaper och färdigheter som krävs för att kunna bedriva psykoterapi med inriktning kognitiv beteendeterapi, under handledning.

Studieform: Distans och 2-3 träffar på plats per termin i Stockholm.
Investering: Kursavgift per termin är 23 500 kr inklusive moms. Kostnad för handledning i grupp tillkommer med 15 000 kr inklusive moms per termin under tre terminer. Total kostnad för kursavgift inklusive handledning i grupp är 139 000 kr inklusive moms för fyra terminer. 

Plats

  • Distans

Kommande utbildningsstarter

Distans

Utbildningsstart
Löpande starter
Ansökan öppnar
Vår 2020

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Skandinaviska Institutet

Om Skandinaviska Institutet

SIEP använder moderna lösningar för utbildning inom psykologi t.ex genomförs vissa utbildning online. Väljer du att studera med oss så gör du det till stor del på distans hemifrån (eller var du än önskar vara). Tidsbesparande, bekvämt och inte minst klimatsmart tycker vi! Vissa utbildningar har träffar på plats i Stockholm och Uppsala. JoAnne är Professor Emerita i psykologi och har lång erfarenhet av forskning, utbildning och handledning. Hon är även pionjär inom ACT (en del av tredje vågens beteendeterapi). Tommy är legitimerad psykoterapeut KBT och har utvecklat och designat E lärande inom evidensbaserad psykologi sedan 2008.

Vi hoppas få möta just dig i våran utbildningsplattform. Vår målsättning är att det ska bli en givande och utvecklande resa och att du ska lära dig massor! Under resans gång tar vi tacksamt emot feedback från dig och försöker individanpassa så det passar just dig. Det gäller även betalning av kursavgift som går att dela upp. 

Så vill du lära dig processbaserad psykoterapi, KBT eller ACT? Välkommen till oss!

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök