Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Humanistisk socialpedagog

Södertörns folkhögskola
Beteende- & Socialvetenskap
Humanistisk socialpedagog beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Folkhögskola
Studietakt
Heltid
Studielängd
2 år
Ansökan öppnar
Ansökan öppen
Pris
Avgiftsfritt
CSN
CSN-berättigad
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Vill du arbeta professionellt med människor i utsatta livssituationer? Då är den här 2-åriga yrkesutbildningen till humanistisk socialpedagog rätt för dig.

Efter utbildningen är du väl förberedd att arbeta som socialpedagog och behandlingspedagog, inom öppenvård och institutionsvård för ungdomar eller vuxna. Gruppdynamik och personlig utveckling är viktiga inslag i utbildningen.

Den här utbildningen ges på plats i Liljeholmen, Stockholm och du behöver inga förkunskaper inom socialt förändringsarbete.

Ekonomi: Undervisningen är gratis, men vi tar ut en serviceavgift på 800 kr/termin för internet, försäkring, kopiering och skolgemensamma aktiviteter.

Plats

  • Stockholm

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Södertörns folkhögskola

Om Södertörns folkhögskola

Södertörns folkhögskola handlar om kommunikation, möten och människor. Vi finns på två centrala platser i Stockholms län, i Liljeholmen och i Solna. I Liljeholmen utbildar vi professionella teckenspråkstolkar och dövblindtolkar, skrivtolkar och socialpedagoger. Här möts du av en tvåspråkig miljö, där talad svenska och svenskt teckenspråk samexisterar. Det skapar en utmärkt miljö för dig som vill lära dig teckenspråk, antingen för att utbilda dig till ett yrke eller för att utveckla ett intresse.

På Allmän kurs i Solna kan du som vill fixa motsvarande högskolebehörighet studera i en lugn och kreativ miljö fri från betygstress. Du hittar oss i mysiga lokaler i Solna Folkets hus.

Välkommen till Södertörns folkhögskola!

Utbildningstyper
Folkhögskola
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök