Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Kognitiv neurovetenskap: Medvetandet och hjärnan

Högskolan i Skövde
Beteende- & Socialvetenskap
Kognitiv neurovetenskap: Medvetandet och hjärnan beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Universitet / Högskola
Studietakt
Heltid
Studielängd
1 år
Ansökan öppnar
Vår 2021
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Nej
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Vill du fördjupa dig i frågor som rör sambandet mellan medvetandet, hjärnan och det subjektiva välbefinnandet? På det här engelskspråkiga magisterprogrammet får du möjlighet att på hög nivå utveckla dina kunskaper inom de här frågorna.

Det är ett helt engelskspråkigt och krävande magisterprogram för studenter med en bakgrund i eller i nära anslutning till kognitiv neurovetenskap eller medvetandestudier.

Det kanske även passar som ett konversionsprogram för dig med ett intresse i de här ämnesområdena och med en bakgrund i ämnen som filosofi, kognitiv vetenskap, neurovetenskap eller experimentell psykologi.

Kursinnehåll
Under den första terminen läser du fyra kurser inom olika ämnen, inklusive kognitiv neurovetenskap, forskningsmetoder samt statistik. Internationellt ledande forskare vid avdelningen håller i flera av kurserna. Under den andra terminen ska du genomföra en empirisk eller teoretisk studie inom kognitiv neurovetenskap som sedan ligger till grund för ditt examensarbete.

Läsa vidare efter programmet
Programmet startades 2011, men har redan uppnått starka akademiska resultat. Den största delen av studenterna har efter examen gått vidare med studier på avancerad eller forskarnivå vid ett flertal universitet i såväl Sverige som utomlands, bland andra Örebro universitet, Umeå universitet, University of Turku, Ruhr-Universität Bochum, Radboud University, Universität Bern samt University College London.

Plats

  • Skövde

Kommande utbildningsstarter

Skövde

Utbildningsstart
Höst 2021
Ansökan öppnar
Vår 2021

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Högskolan i Skövde

Om Högskolan i Skövde

Vi är en modern högskola som präglas av en öppen och välkomnande atmosfär, förstklassiga utbildningar och internationellt konkurrenskraftig forskning. En plats där vi gör framsteg, varje dag.

Utbildningstyper
Universitet / Högskola
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök