SOCIALPEDAGOG

Sommenbygdens Folkhögskola
Beteende- & Socialvetenskap
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
Heltid
Studielängd
2 år
Ansökan öppnar
Vår 2020
CSN
Läs mer och ansök
Utbildningsstarter
Tranås
17 augusti 2020
Kort om utbildningen

Kunskap, självkännedom och folkbildningens tankar om pedagogik är i fokus. Studierna bedrivs på heltid och kurslitteraturen är på svenska. Praktik ingår 10 veckor på vårterminen både år 1 och 2.
Utbildningen genomsyras av demokrati vilket innebär att deltagarna själva har medbestämmande om studiebesök, föreläsare och gemensamma aktiviteter.
Vi förutsätter att du har egen dator att använda under utbildningen. Meddela oss om du inte kan lösa det.

EFTER AVSLUTAD KURS
Efter utbildningen kan du arbeta som socialpedagog inom statliga, kommunala och privata verksamheter som riktar sig till utsatta människor och med både barn och vuxna. Exempel på arbetsplatser kan vara behandlingshem, öppenvårds verksamheter inom kommun eller landsting, kriminalvård, skolor samt inom skolor med specialinriktningar såsom Asperger och ADHD samt boenden för ensamkommande flyktingbarn.

Kostnader
All undervisning är kostnadsfri, men du betalar 2500 kr per termin varav 500 kr betalas för att täcka kollektiva kostnader som försäkring under skoltiden, visst studiematerial, kopiering och viss litteratur. Resterande 1500 kr/termin disponeras i gruppen för olika aktiviteter som t.ex. studieresor, studiebesök.

Läs mer och ansök
Om Sommenbygdens Folkhögskola
Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH)
Läs mer och ansök

Liknande utbildningar

Artiklar

Visa fler