Blocket Utbildning är en del av

Distanskurs i Terapicoaching

HumaNova
Beteende- & Socialvetenskap
Distanskurs i Terapicoaching beskrivande bild
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
Deltid
Studielängd
8 dagar
Pris
6 885 kr
Läs mer och ansök
Utbildningsstarter
Distans
Löpande starter
Kort om utbildningen

Yrkesverksamma terapeuter har nu möjlighet att utvecklas i sitt arbete att bedriva bra och effektiv terapi. Det sker via lärarledd coaching via gratisprogrammet Zoom under åtta tillfällen à två timmar varannan vecka.

Studier kring vad som är verksamt i terapi har visat att terapeuter som övar tillsammans utanför terapirummet får bättre resultat än terapeuter som arbetar ensamma.  Det beror på att terapeuter som arbetar ensamma utvecklar strategier och vanor utifrån feedback från klienter, istället för att vidareutveckla sitt arbetssätt på sätt som är känt för att vara effektivt. För att utvecklas behöver terapeuter regelbundet öva på ”rätt” färdigheter inom ramen för sin metod och göra det tillsammans med andra terapeuter.

Öva parvis – målinriktat och fokuserat.
Under 8 tillfällen/16 veckor får du som deltagare arbeta i två steg.

Steg 1 (fyra tillfällen): Öva parvis på en färdighet per tillfälle. Vid första tillfället enbart att förmedla empati, vid andra tillfället enbart att skapa relation, vid tredje enbart att reparera allians och vid fjärde enbart att skapa förväntningar.
Steg 2 (fyra tillfällen): Fortsätt öva parvis på en färdighet per tillfälle men med större fördjupning och mer kreativitet.

Terapicoaching är ett bra komplement till den egna handledningen. Den syftar till att inspirera terapeuter att på ett praktiskt, effektivt och hållbart sätt utveckla sina färdigheter i linje med aktuell forskning. Upplägget är enkelt med målet att deltagarna fördjupar sina kunskaper om de terapeutiska färdigheterna och också lockar ut det bästa hos varandra.

Pris
Privat 6885 SEK inkl. moms
Företag 6885 SEK exkl. moms

Utbildningsstarter
Utbildningen startar varje vår och höst.

Logga för HumaNova
Om HumaNova

Personligt och organisatoriskt växande sedan 1996.

HumaNova verkar för individens och organisationens växande. Det är det som är vår livsnerv. Vi finns för dig som vill utvecklas och bli än mer av dig själv som person – i dina privata relationer eller på arbetet som partner och/eller ledare.

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök