Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Grundläggande psykoterapiutbildning (Steg 1 KBT)

Skandinaviska Institutet
Beteende- & Socialvetenskap
Grundläggande psykoterapiutbildning (Steg 1 KBT) beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
40%
Studielängd
2 år
Pris
149 500 kr
CSN
Nej
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

För dig som vill utvecklas i din yrkesroll och bedriva KBT under handledning eller studera vidare till legitimerad psykoterapeut (Steg-2) på Universitet.

En gedigen utbildningen som följer de riktlinjer och kriterier som finns för den grundläggande psykoterapiutbildningen (steg-1). Utbildningen ger möjlighet att studera vidare till legitimerad psykoterapeut (Steg-2) om du uppfyller de övriga behörighetskraven som du kan läsa om hos respektive utbildningsinstans. Våra utbildare är legitimerade psykoterapeuter och/eller psykologer och har mångårig erfarenhet av utbildning, forskning, handledning och kliniskt arbete. Vi följer utvecklingen inom kognitiv beteendeterapi som rör sig mot ett procesbaserat arbetssätt och lägger stort värde i att göra våra studenter väl förberedda för framtida utmaningar. 

Utbildningens innehåll:

  • Psykiatrisk diagnostik samt grundläggande beteendeanalys (motsvarar 12hp)
  • Psykoterapeutiska teorier och metoder inom KBT (motsvarar 18hp)
  • Forsknings- och utvärderingsmetoder i psykoterapi (motsvarar 3 hp)
  • Psykoterapi under handledning 120 tim i grupp (motsvarar 9hp)
  • Självkännedom och professionell utveckling (motsvarar 3hp)


Efter grundutbildningen i psykoterapi
Efter avslutad utbildning ska den studerande besitta de kunskaper och färdigheter som krävs för att kunna bedriva psykoterapi med inriktning kognitiv beteendeterapi under handledning.

Studieform: Distans med 2 träffar på plats i Stockholm termin 1, 2 och 3.
Investering: Faktureras terminsvis 29 900 kr ex moms (37 375 kr ink moms) i fyra terminer. Total kostnad för utbildningen är 149 500 ex moms (149 500 kr ink moms). 

Plats

  • Distans

Kommande utbildningsstarter

Distans

Utbildningsstart
Löpande starter

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Skandinaviska Institutet

Om Skandinaviska Institutet

SIEP använder moderna lösningar för utbildning inom psykologi t.ex genomförs vissa utbildning online. Väljer du att studera med oss så gör du det till stor del på distans hemifrån (eller var du än önskar vara). Tidsbesparande, bekvämt och inte minst klimatsmart tycker vi! Vissa utbildningar har träffar på plats i Stockholm och Uppsala. JoAnne är Professor Emerita i psykologi och har lång erfarenhet av forskning, utbildning och handledning. Hon är även pionjär inom ACT (en del av tredje vågens beteendeterapi). Tommy är legitimerad psykoterapeut KBT och har utvecklat och designat E lärande inom evidensbaserad psykologi sedan 2008.

Vi hoppas få möta just dig i våran utbildningsplattform. Vår målsättning är att det ska bli en givande och utvecklande resa och att du ska lära dig massor! Under resans gång tar vi tacksamt emot feedback från dig och försöker individanpassa så det passar just dig. Det gäller även betalning av kursavgift som går att dela upp. 

Så vill du lära dig processbaserad psykoterapi, KBT eller ACT? Välkommen till oss!

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök