Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Distanskurs i Terapicoaching

HumaNova
Beteende- & Socialvetenskap
Distanskurs i Terapicoaching beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
50%
Studielängd
8 dagar
Pris
6 885 kr
CSN
Nej
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Yrkesverksamma terapeuter har nu möjlighet att utvecklas i sitt arbete att bedriva bra och effektiv terapi. Terapicoaching är ett bra komplement till den egna handledningen. Den syftar till att inspirera terapeuter att på ett praktiskt, effektivt och hållbart sätt utveckla sina färdigheter i linje med aktuell forskning.

Studier kring vad som är verksamt i terapi har visat att terapeuter som övar tillsammans utanför terapirummet får bättre resultat än terapeuter som arbetar ensamma.  Det beror på att terapeuter som arbetar ensamma utvecklar strategier och vanor utifrån feedback från klienter, istället för att vidareutveckla sitt arbetssätt på sätt som är känt för att vara effektivt. För att utvecklas behöver terapeuter regelbundet öva på ”rätt” färdigheter inom ramen för sin metod och göra det tillsammans med andra terapeuter.

Öva parvis – målinriktat och fokuserat.
Under 8 tillfällen/16 veckor får du som deltagare arbeta i två steg.

Steg 1 (fyra tillfällen): Öva parvis på en färdighet per tillfälle. Vid första tillfället enbart att förmedla empati, vid andra tillfället enbart att skapa relation, vid tredje enbart att reparera allians och vid fjärde enbart att skapa förväntningar.
Steg 2 (fyra tillfällen): Fortsätt öva parvis på en färdighet per tillfälle men med större fördjupning och mer kreativitet.

Upplägget är enkelt med målet att deltagarna fördjupar sina kunskaper om de terapeutiska färdigheterna och också lockar ut det bästa hos varandra.

Kursledare
Christel Dopping som har arbetat som Samtalsterapeut sedan 2006 och är idag även verksam som Samtalscoach, Par- och relationsterapeut, Handledare och lärare på HumaNova. Susanna Eliasson Ogunro som har arbetat som Samtalsterapeut sedan 2007 med bakgrund och utbildningar inom ett flertal terapimetoder, idag även verksam som Par-och relationsterapeut, Handledare och lärare på HumaNova. 

Plats

  • Distans

Kommande utbildningsstarter

Distans

Utbildningsstart
Höst 2021

Distans

Utbildningsstart
Vår 2022

Distans

Utbildningsstart
Höst 2022

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för HumaNova

Om HumaNova

Personligt och organisatoriskt växande sedan 1996.

HumaNova verkar för individens och organisationens växande. Det är det som är vår livsnerv. Vi finns för dig som vill utvecklas och bli än mer av dig själv som person – i dina privata relationer eller på arbetet som partner och/eller ledare.

Förutom våra utbildningar erbjuder vi även några gratis guider där den som är nyfiken kan få mer information om våra utbildningar mm, ni hittar våra guider här.

Utbildningstyper
Kompetensutveckling / Kurs, Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök