Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Utbildning till Certifierad Föräldracoach och Familjecoach

Schill Coaching AB
Beteende- & Socialvetenskap
Hälsa & Friskvård
Utbildning till Certifierad Föräldracoach och Familjecoach beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
50%
Studielängd
1 år
Pris
48 750 kr
CSN
Nej
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Välkommen till en unik utbildning till föräldracoach, för dig som vill coacha familjer, par och föräldrar. En ettårig utbildning som ger en internationell coachcertifiering som granskats av branchorganisationen EMCC. Utbildningen till Föräldra- och Familjecoach utgår från relationistiskt förhållningssätt och coachingens grundsyn. 

Arbeta som Föräldracoach och Familjecoach.
Utbildningen vänder sig till dig som vill ha effektiva coaching-verktyg för att arbeta med par, föräldrar och familjer. Du lär dig kartlägga och coacha problem som kan uppstå i familjer. Du får också praktisk övning i de verktyg som är nödvändiga för att komma framåt. Huvudfokus ligger på utredning och processcoaching som syftar till att hjälpa såväl den enskilde som familjen som helhet.

Utbildningen är både praktisk och teoretisk. De 16 teoretiska utbildningsdagarna håller högsta professionella standard. Du får med dig alla modeller och all teoretisk kunskap som du behöver för att bli trygg i din roll som Föräldra- och Familjecoach. Stor vikt läggs också vid den praktik som skall göras under utbildningsperioden. För att bli certifierad behöver deltagaren redovisa 3 loggade coachprocesser, praktiskt tränat coachande förhållningssätt samt grupp- och teamcoaching. Detta upplägg gör att du vid avslutad utbildning känner dig trygg att praktiskt arbeta som Föräldracoach. Du kommer också få kunskaper om när det passar med coaching samt i vilka fall föräldrarna behöver mer hjälp än vad coaching kan erbjuda. Om så önskas erbjuder vi hjälp med att hitta träningsklienter.

Utbildningen Certifierad Föräldracoach och Familjecoach vänder sig till
Utbildningen vänder sig till socionomer, pedagoger, barnskötare, fritidspedagoger, familjehem, terapeuter, kuratorer, psykologer, BVC personal, coacher, föreläsare, konsulter m fl.

Pris
Inklusive kurslitteratur, handledarmanualer, kurspärm och EMCC Certifiering.
39 000:- ex moms, 48 750:- inkl moms.

Plats

  • Delvis distans (Göteborg)
  • Delvis distans (Malmö)
  • Delvis distans (Stockholm)

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Schill Coaching AB

Om Schill Coaching AB

Schill Coaching AB har erbjudit utbildningar och individuella utvecklingsprogram sedan 2004. Kontor och kurslokal finns på Storgatan 3 i centrala Göteborg.

Schill Coaching AB erbjuder öppna utbildningar, skräddarsydda program, grupp- och teamcoaching samt individuell coaching.

Varmt välkommen!

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök