Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Socialpedagog­utbildning

Värnamo Folkhögskola
Beteende- & Socialvetenskap
Socialpedagog­utbildning beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Folkhögskola
Studietakt
Heltid
Studielängd
2 år
Ansökan öppnar
Ansökan öppen
Pris
Avgiftsfritt
CSN
CSN-berättigad
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Socialpedagogutbildningen på Värnamo folkhögskola är till för dig som vill arbeta med socialt behandlingsarbete för vuxna och ungdomar.

Framtida arbetsplatser kan exempelvis vara skola, behandlingshem och myndighet.

Studierna förankras teoretsikt och följs upp av praktiska övningar. Utbildningen syftar till en personlig utveckling inriktad på att utveckla personlig kompetens i kontakten med andra människor.

Du får chansen att lära känna dig själv på ett djupare plan, vilket också är en förutsättning för att kunna göra ett bra arbete med andra.

Yrket
Arbetet som socialpedagog kan vara såväl förebyggande som behandlande. Arbetet innebär att förändring sker via en relation mellan pedagog och klient.

Kunniga och professionella pedagoger behövs för att möjliggöra en nystart för klienterna. Du kommer dock att möta krav och förväntningar från många olika håll. Beroende på var du väljer att arbeta kommer dina arbetsuppgifter att se olika ut. För klienter är du såväl en lärare som medmänniska och ett föredöme

Plats

  • Värnamo

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Värnamo Folkhögskola

Om Värnamo Folkhögskola

Utbildningstyper
Folkhögskola, Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök