Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

AUKTORISATION AL - ALLMÄN BEHÖRIGHET EL - 100% PÅ DISTANS

Distansia
Bygg & Anläggning
Teknik & Ingenjör
AUKTORISATION AL - ALLMÄN BEHÖRIGHET EL - 100% PÅ DISTANS beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
50%
Studielängd
5 månader
Pris
29 800 kr
CSN
Nej
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Med Auktorisation AL (Allmän behörighet el) har du rätt att som auktoriserad elinstallatör att själv utföra elinstallationer i alla typer av elanläggningar upp till 1000V. Du har även rätt att starta ditt eget elföretag och utföra eltjänster.

KURSDELARNA SOM GER DIG DEN TEORETISKA DELEN TILL AUKTORISATION AL, AUKTORISERAD ELINSTALLATÖR, TIDIGARE ALLMÄN BEHÖRIGHET EL OCH ABL BEHÖRIGHET.

Elutbildning distans med kursen Auktorisation AL ger dig de teoretiska kunskaper som fordras för att erhålla auktorisation och därmed bli auktoriserad elinstalltör för lågspänning och få eget ansvar att utföra elinstallationsarbeten upp till 1000V. Efter genomförd och godkänd kurs ansöker man direkt hos Elsäkerhetsverket som utfärdar din Auktorisation AL (Allmän behörighet el / ABL behörighet). Denna ger dig bland annat möjlighet att starta eget och att kunna arbeta som elinstallatör för regelefterlevnad på elföretag och andra företag/organisationer där det utförs elinstallationsarbeten. Detta gör dig mycket attraktiv på arbetsmarknaden.

KURSLÄNGD
Du läser helt i din egen takt och normaltiden för att bli klar om du sätter av två kvällar i veckan, ligger på ca 5 månader för att bli auktoriserad elinstallatör. Maxtiden är två år inom den betalda kursavgiften.Tiden går sedan att förlänga ytterligare mot en avgift på 30% av kursavgiften.

Plats

  • Online

Kommande utbildningsstarter

Online

Utbildningsstart
Löpande starter

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Distansia

Om Distansia

På Distansia erbjuder vi elutbildning och specialiserade teoretiska el-behörighetskurser på distans. Vi är ledande i Sverige på detta och utbildningarna sker alltid enligt Elsäkerhetsverkets regler och senaste ställda författningskrav.

Sedan många år tillbaka har vi även den absolut högsta kreditvärdigheten hos UC vilket gör att du som kursdeltagare kan vara trygg med att din utbildare finns kvar även i framtiden.

Våra lärare är professionella, behöriga och mycket kompetenta. Även om utbildningarna genomförs på internet via utbildningsportalen så finns lärarna tillgängliga för dig som kursdeltagare att nå via telefon genom hela kursen, även kvällar och helg. På så sätt kan du få den hjälp och stöd du behöver för att framgångsrikt ta dig igenom kursen.

Varmt välkommen!

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök