Hantverkslinjen

Vadstena Folkhögskola
Bygg & Anläggning
Sammanfattning
Utbildningstyp
Folkhögskola
Studietakt
Heltid
Studielängd
1 år
Ansökan öppnar
Ansökan öppen
CSN
Läs mer och ansök
Utbildningsstarter
Vadstena
17 augusti 2020
Kort om utbildningen

Hantverkslinjen är en ettårig grundutbildning och vänder sig både till dig som har ett allmänt intresse för trä och smides arbete och till dig som har en mer yrkesinriktad målsättning.
Linjen kan ge dig den behörighet som krävs för eventuellt inträde till andra utbildningar, t.ex slöjdlärarutbildning, design- och konstnärsutbildning eller arbete som kurs- och studiecirkelledare.

Trä
Vi går igenom olika sammansättningar för träkonstruktioner, träets olika egenskaper, möbelrenovering, föremålsvård, bildhuggeri, verktygsvård, formgivning och ytbehandling.

Smide
Vi går igenom grundläggande smides-kunskaper såsom räckning, vridning, klyvning, hålslagning, nitning, verktygsvård, formgivning och ytbehandling.

Traditionellt måleri
Traditionella tekniker för möbelmåleri så som man gjorde förr. Blanda egna hållbara och slitstarka färger med giftfria jordpigment. Äggoljetempera, äggtempera, linoljefärg, filmjölk mm. Klassisk ådring och marmorering med drickamålning. Mönster, dekorationer, ytbehandlingar, förgyllning. Både modernt och klassiskt. För att bevara kulturarvet.

Läs mer och ansök
Om Vadstena Folkhögskola
Utbildningstyper
Folkhögskola
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök

Artiklar

Visa fler