Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Databaser och SQL Grundkurs

Rubid Datautbildningar
Data & IT
Databaser och SQL Grundkurs beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Kompetensutveckling / Kurs
Studietakt
Heltid
Studielängd
2 dagar
Pris (exkl. moms)
6 480 kr
CSN
Nej
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Detta är en kurs för dig som vill lära dig grunderna om databaser, databasmodeller samt frågespråket SQL. Kursen är inte direkt knuten till någon specifik databas utan behandlar relationsdatabaser och SQL ur ett mer generellt perspektiv.

Förkunskaper
Inga kunskaper om relationsdatabaser eller SQL är nödvändiga, viss datorvana förutsätts dock.

Du får lära dig
Efter kursen har du förståelse för hur en relationsdatabas är uppbyggd och fungerar. Du kan även designa en enklare databasmodell och implementera den samt lägga in, ändra och ta bort data i den..

Du kan även söka fram data ur både en och flera tabeller samtidigt samt sortera, filtrera, gruppera, summera och beräkna data som du väljer ut.

Under hela kursen varvas teori med många praktiska övningar, vilket ökar förståelsen och underlättar lärandet.

Pris:
6.480 kr exkl. moms, vid våra fasta kurstillfällen
4.680 kr exkl. moms, prisexempel vid företagsanpassad kurs

Plats

  • Stockholm

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Om Rubid Datautbildningar

Vår affärsidé är att tillhandahålla flexibla och effektiva kurser inom data till mycket konkurranskraftiga priser. Flexibiliteten ligger i att vi kan anpassa innehållet i kurserna till deltagarnas kunskapsnivå och önskemål, samt att vi håller kurserna på den plats som passar bäst för kunden, tex i ett konferensrum på det egna företaget eller varför inte på en konferensanläggning i skärgården?

Kurserna hålls på bärbara datorer som kursledaren tilhandahåller vid kurstilfället. Detta gör att i stort sett vilken lokal som helst lämpar sig väl för att använda, vilket ökar flexibiliteten ytterligare.

Vår inriktning ligger på lite mer tekniska men vanligt förekommande program som t.ex. Excel och Access i Office-paketet samt databaser & SQL. Vi kan även specialanpassa kurser helt efter kundens önskemål.

Utbildningstyper
Kompetensutveckling / Kurs
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök