Interaktionsdesign & Kravhanterare - börja resan till designer

Chas Academy
Data & IT
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
Heltid
Studielängd
2 år
Ansökan öppnar
Ansökan öppen
CSN
Läs mer och ansök
Utbildningsstarter
Stockholm
31 augusti 2020
Kort om utbildningen

Börja din resa som designer med vår YH-utbildning. Våra lektioner streamas och spelas in - perfekt för dig som hellre pluggar på distans!

Om utbildningen Interaktionsdesign och Kravhanterare
Som interaktionsdesigner arbetar du med att lösa problem med människor i fokus. I den här utbildningen ligger fokus på digitala kanaler och uttrycksformer, snarare än fysiska produkter. Det kan handla om att bearbeta och göra om en befintlig webbplats, app eller digital tjänst.

Vi arbetar utifrån Design Thinking-processen som är beprövad både i branschen och i akademin. Efter bara några månader kan du självständigt rita och sätta ihop avancerade interaktiva prototyper och webbplatser. 

Utöver detta får du också en förståelse för hur design implementeras i kod, och hur information struktureras i databaser m.m. Du lär dig grunderna i HTML, CSS och JavaScript.

Det som är unikt för utbildningen är att du inte bara lär dig att arbeta och tänka som en designer, utan också lär dig hur kravställningen görs för att säkerställa bästa möjliga slutresultat till lägsta möjliga kostnad. Kravprocessen har många likheter med designprocessen, men också en del skillnader. Du får lära dig att formulera behov i text samt med olika typer av diagram. De två kravhanteringskurserna på utbildningen är förberedande för att certifiera sig med IREB.

På skolan arbetar vi projektbaserat (PBL) med riktiga problem och case, vilket enligt forskning gynnar motivationen, och också förbereder dig för yrkeslivet på bästa sätt. 

Yrkesroller efter utbildningen

  • Interaktionsdesign och kravhanterare
  • Interaktionsdesigner
  • Kravhanterare
  • Interaktionsdesign och prototypare


7 av 10 får jobb inom 6 månader
YH-utbildning ska leda till jobb. Det gör det också! (källa MYH.se) Med Chas Visual Management i ryggen har vi med oss 10 år av branscherfarenhet. Det hjälper när vi hjälper dig ta ditt första steg i en ny karriär.

Läs mer och ansök
Om Chas Academy
Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH)
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök

Liknande utbildningar

Artiklar

Visa fler