Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

5G introduktion

Northlab Networks AB
Data & IT
5G introduktion beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Kompetensutveckling / Kurs
Studietakt
Heltid
Studielängd
2 dagar
Ansökan öppnar
Ansökan öppen
Pris (exkl. moms)
16 900 kr
CSN
Nej
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Kursen ger dig status på den senaste utgåvan för 5G, den så kallade R15 utgåvan. Efterföljande utgåva R16, färdig i juli 2020, kommer ytterligare att öka på funktionaliteten i 5G.

Under två dagar erbjuder Northlab Networks AB dig en avancerad kurs som ger en introduktion till de nya 5G-systemen som specificeras i olika utgåvor av organisationen 3GPP.

Kursen fokuserar både på nya luftgränssnittet samt på information om det nya core-nät som håller på att definieras. Nya funktioner som edge computing och network slicing kommer också tas upp.

Under utbildningen kommer du få kunskap om det nya luftgränssnittet (New Radio) liksom det nya core nätet (5G core). New radio ger ett mer flexibelt radionät som även kommer att kunna användas för fast yttäckande radio (Fixed Wireless Access). Det nya core nätet ger en möjlighet att skapa tjänster på ett både snabbare och mer genomgripande sätt. Network slicing möjliggör även nya affärsmöjligheter med skapande av ”parallella nät” samtidigt som Edge computing avlastar kärnnätet.

 

Plats

  • Distans

Kommande utbildningsstarter

Distans

Utbildningsstart
2021-10-13
Ansökan öppnar
Ansökan öppen

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Northlab Networks AB

Om Northlab Networks AB

Vi har över 50 års samlad erfarenhet i telekombranschen och drivs av att hjälpa våra kunder att göra ett bra jobb med rätt utrustning till rätt pris. Med vår unika kompetens om svetsning, mätning och installation av fiberoptik kan NorthLab erbjuda dig produkter och tjänster som sparar tid och pengar vid telekom- och bredbandsinstallation.

Genom exceptionell service och support är vårt mål alltid att hjälpa våra kunder att hitta den optimala lösningen för just sina behov.

Utbildningstyper
Kompetensutveckling / Kurs, Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök