Blocket Utbildning är en del av

IT och Automation inom fastighetsbranschen

TUC Yrkeshögskola
Data & IT
Fastighet
IT och Automation inom fastighetsbranschen beskrivande bild
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
Heltid
Studielängd
6 veckor
Pris
Avgiftsfritt
CSN
CSN-berättigad
Läs mer och ansök
Kort om utbildningen

Fastighetsbranschen har upplevt en tid av stor teknisk omställning, från enkla till högteknologiska byggnader. Fastigheter automatiseras vilket betyder att man styr fastigheter med hjälp av IT. Många av Sveriges fastighetsägare har investerat i datoriserade och automatiska system för drift vilket ställer krav att kunna läsa av och in information från systemen. Branschen har ett stort rekryteringsbehov.

Det är inte bara ett rekryteringsbehov som finns i fastighetsbranschen. Behovet av teknisk kompetens är skriande i hela landet. I den här kursen får du mer kunskap om automatiseringen och digitaliseringen som sker i fastighetsbranschen. Kursen ger dig verktyg för att kunna arbeta med att läsa av och in information från fastigheters system. Du får kunskap om relevanta it- och affärssystem samt andra digitala verktyg som styr automatiseringen av fastigheter. Du lär dig också förstå hur drift av en fastighet kan se ut i en digital vardag.

Behovet
Globalisering, urbanisering, digitalisering, individualisering och hållbarhet påverkar samhället i stort så väl som fastighetsföretag. Branschen har upplevt en tid av stor teknisk omställning, från enkla till högteknologiska byggnader. Fastigheter automatiseras idag vilket betyder att man styr fastigheter med hjälp av IT. Många av Sveriges fastighetsägare (ca 93%) har investerat i datoriserade och automatiska system för drift vilket ställer krav att kunna läsa av och in information från systemen. Den här kursen ger den kompetens som många fastighetsägare efterfrågar.

Logga för TUC Yrkeshögskola
Om TUC Yrkeshögskola

Vi gör dig attraktiv på arbetsmarknaden

Merparten av dem som går en YH-utbildning på TUC har rätt jobb – det vill säga i den bransch de utbildats för, sex månader efter examen. 

Vi arbetar professionellt och målinriktat på att höja individens värde på arbetsmarknaden – och lika hårt för att tillgodose samhällets behov av kvalificerad arbetskraft. Såväl studerande som arbetsgivare får exakt den kompetens de behöver. Med kortast möjliga startsträcka.

Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH)
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök