Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Kombinerad skarv -och mätkurs

Northlab Networks AB
Data & IT
Kombinerad skarv -och mätkurs beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
Heltid
Studielängd
3 dagar
Ansökan öppnar
Ansökan öppen
Pris
18 400 kr
CSN
Nej
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Kursen riktar sig till alla som kommer i kontakt med fiberoptik vid installation i bredbands- och/eller telekomnätverk. Sannolikt jobbar du idag med installation, service, underhåll eller besiktning.

Utbildningen är dock lika givande för dig som planerar, ansvarar eller upphandlar tjänster för fiberoptiska nätverk.

Kurserna är flexibla och kan hållas på ert företag eller i våra lokaler i Nacka, Stockholm. Allt för att skapa maximal flexibilitet för dig som kund. Vi kan även skräddarsy kurser för att passa just ditt behov.

Utbildningen består av två delar:

Skarvning
Kursen omfattar alla viktiga moment runt skarvning av fiber. Dessa frågor och många fler besvaras under kursen som till största delen bygger på praktiska övningar med fibersvetsar, kablar, skarvboxar m.m.

Mätning
Denna del är av största vikt för kvalitetskontroll av ett utfört arbete men även vid felsökning. Du lär dig att handha OTDR såväl som ljuskällaeffektmeter(power meter) samt när du använder respektive instrument. Utöver detta får du en förståelse för varför renlighet är så viktigt vid mätning och hur en anläggning godkänns och dokumenteras.

Plats

  • Nacka

Kommande utbildningsstarter

Nacka

Utbildningsstart
2021-05-03
Ansökan öppnar
Ansökan öppen

Nacka

Utbildningsstart
2021-07-05
Ansökan öppnar
Ansökan öppen

Nacka

Utbildningsstart
2021-09-14
Ansökan öppnar
Ansökan öppen

Nacka

Utbildningsstart
2021-12-07
Ansökan öppnar
Ansökan öppen

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Northlab Networks AB

Om Northlab Networks AB

Vi har över 50 års samlad erfarenhet i telekombranschen och drivs av att hjälpa våra kunder att göra ett bra jobb med rätt utrustning till rätt pris. Med vår unika kompetens om svetsning, mätning och installation av fiberoptik kan NorthLab erbjuda dig produkter och tjänster som sparar tid och pengar vid telekom- och bredbandsinstallation.

Genom exceptionell service och support är vårt mål alltid att hjälpa våra kunder att hitta den optimala lösningen för just sina behov.

Utbildningstyper
Kompetensutveckling / Kurs, Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök