Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Indiespelutvecklare - skapa och utveckla egna spel

Kristinehamns folkhögskola
Data & IT
Kultur & Design
Media & Kommunikation
Indiespelutvecklare - skapa och utveckla egna spel beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Folkhögskola
Studietakt
Heltid
Studielängd
1 år
Pris
4 600 kr
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Vill du lära dig att skapa och utveckla egna spel? På den här eftergymnasiala utbildningen får du verktyg och kunskaper för att kunna utveckla egna spel och arbeta som indiespelutvecklare.

Spel <3 innovation
Utbildningen är ett samarbete mellan Kristinehamns Folkhögskola och projektet The Great Journey på Innovation Park I Karlstad. Utbildningen är framtagen i samverkan med spel- och innovationsbranschen och bygger på Futuregames beprövade utbildningar. Karlstad Innovation Park är en mötesplats för innovativa samarbeten där tex spelutvecklare samlas för att inspirera varandra. 

En yrkesutbildning för spelbranschen
Målet är att du ska få grundläggande kunskaper och kompetens för att antingen gå rakt ut i arbetslivet antingen som anställd eller egenföretagare eller söka dig vidare till andra yrkesförberedande spelutbildningar, direkt efter avslutad utbildning.

Under utbildningens gång kommer du få producera minst tre spel och arbeta upp din portfolio. Du kommer även att få pitcha idéer och spelkoncept i skarpt läge inför en extern jury bestående av yrkesverksamma aktörer. I utbildningen ingår studieresor och det finns möjlighet till praktik på spelföretag.

Plats

  • Kristinehamn

Kommande utbildningsstarter

Kristinehamn

Utbildningsstart
Höst 2021

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Kristinehamns folkhögskola

Om Kristinehamns folkhögskola

Hos oss kan du studera för att skaffa grundskole- eller gymnasiebehörighet, utifrån dina förutsättningar. Är du en biten gamer kan du fördjupa dig inom ämnet på någon av våra spelinriktade kurser. Vi har även en fritidsledarutbildning med specialpedagogisk inriktning, för dig som vill göra skillnad för andra.

Utbildningstyper
Folkhögskola
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök