Blocket Utbildning är en del av

Mobila System & GIT - Utbildning med spännande jobbmöjligheter

Ocellus Information Systems
Data & IT
Mobila System & GIT - Utbildning med spännande jobbmöjligheter beskrivande bild
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
Heltid
Studielängd
2 år
Ansökan öppnar
Ansökan öppen
Pris
Avgiftsfritt
CSN
CSN-berättigad
Läs mer och ansök
Utbildningsstarter
Distans (delvis)
2020-12-01
Kort om utbildningen

Den här utbildningen ger dig möjligheten att koppla samman geografisk IT med den mobila tekniken. Du kommer efter utbildningen att kunna förstå, administrera och tillämpa geografisk informationsteknik (GIT), samt skapa egna geografiska informationssystem (GIS) i både desktop-, webb och mobil miljö. Du kommer under utbildningen också att få möjlighet att knyta viktiga kontakter med potentiella arbetsgivare inom olika branscher.

Yrkesroller och arbetsmarknad
Mobila System och GIT är en mycket bred utbildning och kan därför leda till en mängd olika yrkesroller. Bland dessa så återfinns bland annat GIS-utvecklare, GIS-samordnare, projektledare, konsult, samhällsplanerare, applikations-/systemutvecklare, mättekniker, med flera. Dessa yrkesroller finns i sin tur representerade inom en mängd olika branscher både inom privat och inom offentlig sektor.

Branschen
Att koppla samman data med ett geografiskt läge öppnar upp för en värld av tekniska analyser som kan vara användbara och många gånger avgörande vid beslutsfattande. Det är t.ex. mätteknikerns jobb att mäta in nivåskillnader och avstånd vid planering av ett bygge. Det är en GIS-analys som ligger till grund för i vilken riktning eld sprider sig vid en skogsbrand. Det är ett GIS-system som styr ruttoptimeringen i din GPS. GIS återfinns i majoriteten av de funktioner, stora som små, som vi idag tar för givna. Var med att utveckla framtidens teknologi du också! Sök till Mobila System och GIT.

Studieform
Distans med fyra fysiska träffar.

Med anledning av pandemin med Covid-19 har Myndigheten för yrkeshögskolan beviljat en extra start för Mobila System och GIT.
Vi startar den 1 december 2020 och sista ansökningsdag är den 8 november.
Välkomna att söka till utbildningen!

Logga för Ocellus Information Systems
Om Ocellus Information Systems

Vi startade våran resa 1996, men vi var då inte ett gediget utbildningsföretag som vi är idag. Vi fokuserade då på att arbeta med konsultverksamhet och applikationsutveckling. Intresset för utbildning och pedagogik har dock alltid funnits inom företaget och vi började tidigt 2000 med att skapa våra första utbildningar inom GIS.

Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH)
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök