Virtual Reality-utvecklare

Nackademin
Data & IT
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
Heltid
Studielängd
2 år
Ansökan öppnar
Vår 2021
CSN
Läs mer och ansök
Utbildningsstarter
Solna
31 augusti 2021
Kort om utbildningen

En Virtual Reality-utvecklare (VR-utvecklare) skapar verklighetstrogna digitala och artificiella miljöer med hjälp av 3D. Användarens sinnen påverkas och övertygas genom aktivt interagerande. Det låter som science fiction, men det är egentligen inte så komplicerat – det handlar om ett sätt för tekniken att närma sig människan.

Tekniken fyller redan nu ett stort behov inom flera branscher då den erbjuder verklighetstrogen och kostnadseffektiv gestaltning samt tillåter användaren att ta risker virtuellt i utbyte mot verklig erfarenhet och kunskap. En Virtual reality-utvecklare har specialiserad kompetens och bred kunskap om VR-hårdvaror, 3D-grafik, programmering mot spelmotorer samt Storytelling inom VR. En Virtual Reality-utvecklare är även van att arbeta i projektgrupper som arbetar utefter agila projektmetoder.

Man ser ett ökat behov inom flera branscher och många av dem största teknikaktörerna är verksamma inom VR vilket leder till att det finns en stor efterfrågan på personer med denna typ av kompetens.

Inom samhällsbyggnad används tekniken för att visa hur framtida bostäder och bostadsområden kan se ut innan de är färdigbyggda. Även inom vården har VR börjat slå igenom ordentligt och används bland annat till att visualisera människokroppen, träna på operationer eller som ett verktyg för rehabilitering.

Yrkesroller efter avslutad utbildning:

  • Virtual Reality-utvecklare (VR-utvecklare)
  • Augmented Reality-utvecklare (AR-utvecklare)
Läs mer och ansök
Om Nackademin
Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH), Yrkesutbildning
Läs mer och ansök

Liknande utbildningar

Artiklar

Visa fler