Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Hovslagare - Kvalificerad tilläggsutbildning för yrkesverksamma

Wången
Djurvård & Etologi
Hovslagare - Kvalificerad tilläggsutbildning för yrkesverksamma beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
50%
Studielängd
1 år
Pris
Avgiftsfritt
CSN
CSN-berättigad
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Hästsportens riksanläggningar erbjuder hovslagarutbildningar av hög kvalitet. Efter vår tilläggsutbildning för hovslagare kan du ansöka hos Jordbruksverket om att bli godkänd hovslagare och sedan kan du arbeta på delegering av veterinär. Genom tilläggsutbildningen ökar du tryggheten för hästägaren och får mer kunskap om hur du ska arbeta för att öka hästens hållbarhet och prestation.

Utbildningens upplägg är baserat på att du som yrkesverksam hovslagare ska kunna kombinera arbetet i ditt företag med studierna. Undervisningen sker både på plats i skolan och ute i externa stallar samt i din egen verksamhet.

Vill du vara en av framtidens hovslagare och bli godkänd hovslagare? Tilläggsutbildningen är vägen dit. Välkommen till Wången!

Sista ansökningsdag: 15 april

Plats

  • Krokom

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Wången

Om Wången

På Wången utbildar vi blivande professionella inom hästsport på allt från gymnasium till universitetsnivå och vi har utbildningar för både hästskötare, travtränare, brukshästkuskar, ridlärare, hippologer och hovslagare. Det är en självklarthet för oss att våra medarbetare har spetskompetens inom trav, islandshäst, brukshäst, hovslageri, pedagogik, hästhållning, anläggningsdrift, hästkunskap och forskning.

Vi erbjuder även våra elever och studenter internationella kontakter och erfarenheter genom samarbeten med utbildningsorganisationer i andra länder, resor och möjlighet till att söka stipendier för att praktisera utomlands.

Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH)
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök