Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Besökshund - Hundassisterad aktivitet HAA

Svenska Terapihundskolan
Djurvård & Etologi
Besökshund - Hundassisterad aktivitet HAA beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
50%
Studielängd
6 månader
Pris
16 997 kr
CSN
Nej
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

När du utbildar dig till besökshundsteam arbetar du med att ge stöd, motivation, uppmuntran, aktivitet och sällskap. Besökshundsteamets uppgifter är att göra informella besök som inte behöver dokumenteras eller utvärderas.

Effekterna är goda, forskning visar att besök av hundteam sänker blodtryck, minskar smärta och stress samt ökar koncentration. Detta är bara några få exempel på den goda effekt hundunderstödd aktivitet har. Besökshunden arbetar med sin hundförare som ska finnas med som stöd och se till att hunden och deltagaren inte utsätts för någon risk eller fara.

Utbildningsmaterialet är riktat både till personer som ska arbeta inom skola eller vård och omsorg. Du kan välja den inriktning du vill ha när du påbörjar denna grundutbildning beroende på vilken målgrupp du ska arbeta med. Denna utbildning utgår från början i arbete med personer över 13 år. Är du utbildad till lärare, pedagog eller innehar någon annan utbildning med barn kan du ta ett extra lämplighetstest med barn för att fortsätta ditt arbete med hundunderstödd aktivitet och barn.

Paketpris: 16 997:-
Inkluderar

  • Intro
  • Besökshund – teoretisk
  • Lämplighetstest
  • Besökshund – praktisk
  • Diplomering


Kurslitteratur tillkommer:

  • Sociala tjänstehundar – omsorg utan ord
  • Lexikon i hundspråk

Plats

  • Hallstahammar

Kommande utbildningsstarter

Hallstahammar

Utbildningsstart
Löpande starter

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Svenska Terapihundskolan

Om Svenska Terapihundskolan

Svenska Terapihundskolan startades av Sara Karlberg 2009 och är idag Nordens största utbildningsarrangör av sociala tjänstehundar. Utbildningarna hålls på flera orter runt om i landet och huvudkontoret är beläget i Strömsholm. Idag finns även systerorganisationer i form av Finska Terapihundskolan och Norske Terapihundskolen, som följer samma kursupplägg med vissa anpassningar efter respektive land. Sara sitter bland annat med i styrelsen för branschorganisationen IAHAIO (www.iahaio.org) som sätter internationella ramar och riktlinjer för branschen.

Vår policy när det gäller utbildning och den personal/lärare vi har i våra utbildningar är att alla är utbildade akademiskt inom vård, skola eller omsorg samt att man har utbildat egen hund och har praktisk arbetslivserfarenhet av arbetet med social tjänstehund.

Oavsett vilken ort du går din utbildning på så innehåller utbildningen samma sak. Det är oundvikligt att respektive instruktör lägger sin egen touch och präglar varje utbildning, men upplägget, ämnena, powerpointsen, övningar - ja i stort sett allt som tas upp på upp på utbildningen är samma oavsett kursort. Du har också möjlighet att skräddarsy stora delar av din utbildning. Har du utbildat dig hos annan utbildare och vill validera din kunskap är du välkommen att höra av dig till oss.

Har du en hund som inte fyllt 1år än så har vi en förberedande utbildning som finns att läsa mer om på våran hemsida, kolla gärna in den.

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök