Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Hunddagiskurs

Hundkompaniet Pygmalion
Djurvård & Etologi
Utbildning
Hunddagiskurs beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
50%
Studielängd
12 månader
Pris
5 800 kr
CSN
Nej
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

För att starta hunddagis krävs betydligt mer än att bara gilla hundar.
Vad kräver djurlagstiftningen? Vad gör du med en problemhund eller där ägaren är problemet? Vad krävs för att undvika smittspridning?

Den här utbildningen baseras på Jordbruksverkets krav på kursinnehåll. Dessutom får du praktiska råd om ledarskap av både hundar och personal samt företagande och allt vad det innebär.

Utbildningen sker helt på distans i din egen takt. Efter du anmält dig postas allt material som ingår till dig och sedan lämnar du in övningsuppgifter via e-post. Du kan när som helst kontakta mig för att ställa frågor. Vi har minst ett webbmöte, oftast efter du lämnat in alla övningsuppgifter men vi kan ha flera under utbildningen, där vi går igenom det som du behöver veta för att du ska klara att bedriva din verksamhet. Du kan räkna med att lägga ner ca 80 timmar beroende på studievana samt din erfarenhet och kunskap av hundar. Du har hela 12 månader på dig att slutföra utbildningen, men får givetvis göra det snabbare.

Om du inte tidigare har arbetat på hunddagis behöver du även genomföra praktik på ett hunddagis som du själv väljer. 
Det varierar mellan länen hur lång praktiken ska vara. Jag rekommenderar att du kontaktar den Länsstyrelse du ska bedriva ditt hunddagis i så du vet hur lång praktik du behöver.

Ett fåtal praktikplatser har krävt du har en försäkring från utbildaren och om det krävs där du ska praktisera, så kan du köpa den här för 800 kr inkl moms. 

Plats

  • Online

Kommande utbildningsstarter

Online

Utbildningsstart
Löpande starter

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Hundkompaniet Pygmalion

Om Hundkompaniet Pygmalion

Jag är genuint intresserad av hunddagisverksamhet och har haft egna hundar i ca tjugo år.

Min önskan att arbeta med hundar gjorde att jag gick en hunddagisutbildning och startade Hundkompaniet Pygmalion. Det var det första hunddagiset i Södertälje-området med hundhållning i flock i naturlig lantlig miljö med hämtning och lämning av hundar.

Jag vill skapa förutsättningar för att driva bra hunddagis och för det krävs det bra utbildning. Jag insåg snabbt att det saknas bra litteratur och skrev därför en bok. För att kunna ge dig som funderar på att utbilda dig att arbeta med hundar någon form av kvalitetsstämpel är jag medlem i Sveriges hundföretagare.

Min avsikt är alltså att ge dig som vill ha ett hunddagis förutsättning att driva ett bra hunddagis där både personal och hundar trivs.

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök