Hitta en utbildning som passar just dig!
Här på Blocket Utbildning har vi massvis av utbildningar, kurser och program.

YH-utbildningar inom Ekonomiassistent

1 utbildningar hittades
Utbildningstyp
Studieform
Studietakt
Studielängd
Avgifter
Sen ansökan
Utbildningsstart
Plats

Ekonomiassistentutbildning

Du kommer att fylla många kunskapsområden om du väljer att utbilda dig till ekonomiassistent. Personer på arbetsplatsen som du måste hjälpa varje dag kan variera och det gör att din yrkesroll blir mer spännande och kanske möjliggör för olika karriärbyten i framtiden. En ekonomiassistentutbildning, som du vill ha den, kan du hitta här på Blocket Utbildning!

Ett jobb med lite av varje

Eftersom en ekonomiassistent assisterar och bistår många olika personer på företaget, får man räkna med ett varierande upplägg av arbetsuppgifter under dagen. Det kan röra sig om ett litet uppdrag till ett mer omfattande.

  • Hjälp med bokföring och bokslut
  • Assistera inköparen genom att kontakta leverantörer
  • Löneadministration
  • Hjälp med skattefrågor
  • Beräkningar av olika slag och införande av siffror i systemet

Det är som sagt inget tråkigt eller ensidigt jobb som väntar en ekonomiassistent. Även om du kanske känner att du bör ha mer erfarenhet för att nå längre, är detta basen för ett snabbt karriärskifte. Det är lätt att bli befordrad på ett företag om du redan har baskunskaperna och har bidragit med din hjälp lite här och där.

Så ser en ekonomiassistentutbildning ut

Förr kunde du bli ekonomiassistent direkt efter gymnasiet men idag är det vanligare att du har någon form av eftergymnasial utbildning inom ekonomi. När dina studier (som inte behöver vara speciellt långa med de utbildningar du hittar här hos oss) är klara har du många möjligheter att byta arbetsplats och bransch samt glida in på en mer avancerad del av ekonomiyrket. 

Ett annat tips är att utöka din ekonomiassistentutbildning med kurser i ledarskap. Det kan nämligen komma till sin rätt om du intresserar dig för att leda projekt eller bli teamledare. Oavsett vad du söker har vi på Blocket Utbildning ett komplett kursutbud.

Till toppen