Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Ekonomi grundkurs

Elerno Utbildning
Ekonomi
Ekonomi grundkurs beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
50%
Studielängd
Egen takt
Pris
995 kr
CSN
Nej
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Lär dig grundläggande ekonomiska begrepp, samt att tolka och analysera ekonomisk information. Syftet med kursen är att ge dig en allmän översikt i ämnet företagsekonomi. Lär dig att tänka och tala ekonomi, att läsa och förstå ekonomiska rapporter samt att kommunicera med ekonomer. Det är en ekonomisk grundkurs som ger dig värdefulla verktyg att utveckla förmågan att integrera och tillämpa företagsekonomiska kunskaper.

En grundkurs i ekonomi för alla
Utbildningspaketet “Ekonomi grundkurs” vänder sig inte bara till dig som har ekonomi som ditt huvudsakliga arbetsområde, utan även till icke-ekonomer men som behöver förstå ekonomi, använda ekonomiska verktyg eller delta i ekonomiska diskussioner. Att ha kunskaper i företagsekonomi ger dig tillgång till en bred arbetsmarknad, både inom det privata näringslivet, den offentliga sektorn och ideella organisationer. Det är lätt att stirra sig blind på att endast företagsekonomer är i behov av ekonomi utbildning. Ser man till organisationens helhetsbilden är det en god idé att se till att samtliga medarbetare har grundläggande kunskaperna och förståelse för det ekonomiska flödet. Kunskap och förståelse för ekonomiska grunder och samband ökar möjligheten att på bästa sätt nå uppsatta mål.

Kursens innehåll
Webbkursen ”Ekonomi grundkurs” består av teori och du får testa dina kunskaper genom praktiska övningar som visar att du har förstått grunderna inom ekonomi.

Ekonomiska begrepp & nyckeltal:

  • Resultaträkning och balansräkning
  • Budget och kostnader
  • Likviditet och soliditet
  • Marginal och vinst
  • Övningar


Kompetensutveckling på dina villkor
Hos Elerno.se ger vi dig friheten att välja var och när du vill genomföra din utbildning. Vi ger dig möjligheten att anpassa utbildningen efter dina behov och genomföra kursen i din egen takt – när, hur och på vilken enhet du vill. Onlinekursen “Ekonomi grundkurs” är en praktisk och flexibel distansutbildning i företagsekonomi som ger dig full kontroll över din egen personliga kunskapsbank.

Onlineutbildning
Utbilda dig helt i din egna takt när du vill på dygnet. Pausa, anteckna och repetera hur du vill utefter dina förutsättningar. Boka och få tillgång till utbildningen samma dag!

Plats

  • Online

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Elerno Utbildning

Om Elerno Utbildning

På Elerno erbjuder vi konkurrenskraftiga och kompetenshöjande utbildningar, både online och företagsanpassat på plats hos kunden. Vi vill hjälpa våra kunder att få en bättre-, säkrare- och tryggare arbetsmiljö samt bidra till ett positivare resultat för deras verksamhet. 

Tillsammans med våra pedagogiska utbildare som besitter upp till 20 års erfarenhet från diverse branscher är våra specialområden chef, ledarskap, personal, säkerhet, fordon, maskiner, försäljning och kundservice.

Våra utbildningar ges på distans, alltså helt utan start- och avslutningsworkshops. Trots det får du som kursdeltagare den support och hjälp som du behöver via en virtuell coach som är med och guidar dig under hela utbildningen - när som helst, vart som helst.

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök