Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Redovisningsekonom, 400 YH-poäng

Iterum Education
Ekonomi
Redovisningsekonom, 400 YH-poäng beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
Heltid
Studielängd
2 år
Ansökan öppnar
Höst 2021
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Det är stor efterfrågan på välutbildade redovisningsekonomer i alla typer av organisationer.

Som redovisningsekonom behöver du förstå och ta ansvar för helheten inom redovisningsområdet. Du behöver också kunna arbeta konsultativt samt hantera kunder och medarbetare på ett bra sätt. Det konsultativa förhållningssättet löper därför som en röd tråd genom hela utbildningen. Även det engelska språket genomsyrar utbildningen då koncernspråket i större företag är engelska samt att redovisningsbyråer ser en ökad efterfrågan på konsulter med kunskaper i engelska.

Avskaffandet av revisionsplikten för mindre aktiebolag har ökat behovet av kompetenta redovisningsekonomer vars roll nu är mer komplex. Dessutom har enklare rutinarbeten försvunnit och ersatts av systemstöd vilket har lett till att även en junior redovisningsekonom behöver en helhetsförståelse samt förmåga att arbeta praktiskt.

Flertalet redovisningsbyråer anpassar också sitt arbetssätt enligt Reko, svensk standard för redovisningstjänster, vilket ställer högre krav på yrkesrollen. Samtidigt står branschen inför ett stort generationsskifte vilket ytterligare ökar behovet av kompetenta redovisningsekonomer.

Plats

  • Distans

Kommande utbildningsstarter

Distans

Utbildningsstart
Vår 2022
Ansökan öppnar
Höst 2021

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Iterum Education

Om Iterum Education

Iterum Education är ett utbildningsföretag med stor erfarenhet av att utbilda inom kompetensområdena lön, ekonomi och arbetsmiljö. Vi bedriver flertalet av våra utbildningar på distans och har därmed stor erfarenhet av e-lärande.
I en översyn av distansutbildning inom yrkeshögskolan 2016 lyfts Iterum Education fram
som ett mycket gott exempel av Myndigheten för yrkeshögskolan gällande vårt upplägg, distanspedagogik och kvalitet.

Iterum Education har utbildat drygt ca 950 lönespecialister och 450 redovisningsekonomer över hela landet sedan 2002 respektive 2013. Vi bedriver också vidareutbildning inom dessa områden.

Sedan 2013 auktoriserar branschföreningen Srf konsulterna lönekonsulter. Auktorisationen ger en yrkesidentitet som professionell lönekonsult. Med en yrkeshögskoleexamen till lönespecialist med systeminriktning samt yrkeserfarenhet kan du ansöka om auktorisation.

Många studerande får både extrajobb och fast anställning på sin LIA-plats. Nästan 95 procent av våra examinerade har arbete inom redovisningsområdet ett halvår efter avslutade studier. Med en yrkeshögskoleexamen till Redovisningsekonom samt yrkeserfarenhet kan du ansöka om auktorisation hos FAR och Srf konsulterna.

Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH)
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök