Personbilstekniker

Yrkesplugget i Sverige
Fordon
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
Heltid
Studielängd
64 veckor
Ansökan öppnar
Vår 2020
Läs mer och ansök
Utbildningsstarter
Uppsala
3 augusti 2020
Kort om utbildningen

Låter kombinationen bilar och teknik intressant? Arbete som personbilstekniker/mekaniker innebär service och reparation av såväl nya som gamla bilar.

En personbilstekniker/mekaniker genomför service eller gör felsökning och reparerar bilar. Man felsöker, plockar isär, rengör, kontrollerar, justerar eller byter ut felaktiga eller utslitna delar. Ibland måste man lyfta ur vissa delar, som motor eller växellåda, för att kunna reparera dem.

Elektroniken i bilarna ökar och elreparationer utgör en allt större del. Moderna bilar innehåller datorer som styr exempelvis motorsystem eller bromsar. Arbetet kan också vara databaserat. Det innebär att program för felsökning finns i en dator liksom information om bilens utrustning samt instruktioner om hur om hur felet kan lagas. Arbetet innebär ofta att du arbetar med flera bilmärken på bilverkstäder även om en del arbetar för ett speciellt bilmärke.

En personbilstekniker/mekaniker arbetar självständigt och är oftast specialiserad på vissa uppgifter. På många verkstäder tar du emot kunderna när bilen/motorcykeln ska lämnas in. I dialog med kunden får man en bättre möjlighet att fastställa vad felet kan vara och därmed kunna ge besked om kostnader och tidsåtgång för reparation m.m.

UTBILDNINGEN SKER PÅ YRKESPLUGGET I UPPSALA.

Ansökan
Öppen mellan 20 april tom 5 juni 2020.

Läs mer och ansök
Om Yrkesplugget i Sverige

Yrkesplugget startade 2006 och finns idag i Bromma, Arlanda/Märsta och Uppsala. Verksamheten består av yrkesutbildningar för vuxna och gymnasieelever. Alla utbildningar är inom branscher där det råder brist på arbetskraft, fordonsmekaniker/tekniker, yrkesförare lastbil/buss och olika yrken inom byggbranschen. Utbildningarna sker på skolan och genom arbetsplatsförlagt lärande (APL) med handledare, på utvalda företag i vårt närområde. Yrkesplugget vision; “Väl förankrade i verkligheten skapar vi anställningsbara elever med möjlighet att få jobb”.

YRKESPLUGGET - BÄSTA VÄGEN TILL DRÖMJOBBET

Utbildningstyper
Företagsutbildning, Komvux, Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök

Liknande utbildningar

Artiklar

Visa fler