Blocket Utbildning är en del av

Redovisningskonsult

Competensum Yrkeshögskola
Administration
Ekonomi
Försäljning
Redovisningskonsult beskrivande bild
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
Heltid
Studielängd
2 år
Pris
Avgiftsfritt
CSN
CSN-berättigad
Läs mer och ansök
Kort om utbildningen

Gillar du siffror och att ha överblick över ett företags ekonomi? Då kan utbildningen Redovisningskonsult vara rätt för dig. Den passar både dig som vill jobba som anställd eller som vill driva eget.

Utbildningen fokuserar framför allt på extern och intern redovisning samt beskattning, såväl i teori som i praktik. Kurser i dessa ämnen varvas med kurser i bland annat kommunikation, marknadsföring och organisation, kompetenser som är viktiga för helhetssynen inom affärsekonomi. Teori varvas med praktiska övningar i till exempel bokföring och bokslut samt praktikperioder på företag.

LIA − Praktik hos arbetsgivare
LIA står för Lärande i arbetslivet och innebär att du får tillfälle att vara ute hos arbetsgivare och testa det du lärt dig i ”skarpt” läge. I utbildningen ingår tre praktikperioder under totalt 22 veckor. Varje praktikperiod har specifika mål och syften för att du ska få med dig så mycket och så bra erfarenhet som möjligt.

Så säger en av våra tidigare studenter
“Utbildningen för redovisningskonsult på Competensum är bred och gedigen. Den erbjuder många tillfällen för samarbete och kompetensutbyte med näringslivet, inspirerande föreläsare och framtida kollegor.”

Om jobbet och arbetsmarknaden för en redovisningskonsult
En redovisningskonsult jobbar med löpande bokföring och att upprätta bokslut och inkomstdeklarationer. En stor del av vardagen är också att analysera och agera som rådgivare åt kunderna.

Efterfrågan på medarbetare med goda kunskaper i redovisning blir bara större. Efter utbildningen kan du arbeta med kvalificerade redovisnings- och skattefrågor på en redovisningsbyrå, ett revisionsföretag eller som redovisningsansvarig på mindre och medelstora företags ekonomiavdelning. Du kan även driva företag och jobba som redovisningskonsult eller hyra ut dig själv som konsult på mindre eller medelstora företag.

Logga för Competensum Yrkeshögskola
Om Competensum Yrkeshögskola

Competensum är en Yrkeshögskola med stort engagemang och nära samarbete med studerande och utbildare.

Vi har utbildningar med en dokumenterat hög kvalitet och vi vill att du ska lyckas under utbildningen och få ett nytt jobb när du är klar. Våra utbildare är handplockade för sin expertis och erfarenhet från näringslivet inom den kurs som de håller. Tveka inte att höra av dig om du har frågor!

Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH)
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök