Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Certifierad Hälsocoach - Distans

Anna Hallén AB
Hälsa & Friskvård
Certifierad Hälsocoach - Distans beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
Deltid
Studielängd
1 år
Pris
24 995 kr
CSN
Nej
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Fokus på naturlig mat för att skapa hälsa – en kostkunskap baserat på näringsfysiologi, bio-kemi och evolution. Utbildningen utgår ifrån funktionsmedicinska principer vilket betyder att du utbildas i att söka och förstå grundorsaken.

Fokus på att allt hänger ihop – hormoner & stress, signalsubstanser & energi, trygghet & sömn och så klart tarm & hjärna. Kosten är grunden och förutsättningen för att må ditt allra bästa, men sällan lösningen. Tarm & lever, dina hormoner, lymfsystemet och nervsystemet måste fungera – och kanske mår du inte bra i alla fall? Många glömmer det viktigaste: Livet & andningen!

Ta chansen och hoppa på denna spännande ”resa” och skapa dig ett yrke som tillåter dig att arbeta med ett av dina största intressen. Ta chansen att för egen del göra något nytt och spännande och ta chansen att påverka Sveriges framtida hälsa.

Utbildningens upplägg och omfattning
Kursen kan genomföras på ca 1 termin, men du har upp till 12 månader på dig att slutföra alla uppgifter samt hemtentan. Utbildningen varvar inspelade föreläsningar, livesändningar i FB-gruppen samt inlämning av arbetsuppgifter från de tre böckerna. Du kan arbeta heltid under kursens gång men behöver avsätta lediga kvällar och helger för att skapa en god kunskap och förståelse.
Du har alltid tillgång till Anna i FB-gruppen för frågor och diskussioner mellan våra uppgifter.

Efter genomgången utbildning till Cert. Hälsocoach kan du:

 • Ge individuellt anpassade kostråd med utgångspunkt från vetenskaplig grund, önskat resultat och naturlig kost. Kostråd som verkligen gör skillnad.
 • Ha kännedom om dagens välfärdssjukdomar samt ha kostkunskap för att skapa hälsa.
 • Ha kännedom om stressens fysiska påverkan på kroppen samt verktyg för att påverka både orsak och symptom.
 • OAT-axeln (hormoner) samt HPA-axeln (stress)
 • Grunden om histaminer och HIT
 • Tarm & bajs samt levern & leverns avgiftning


Du är även:
Kostrådgivare, ACT ALP-instruktör (Enligt avtal) och ACT-instruktör för viktminskning.

I utbildningen ingår b la:

 • Näringslära & Näringsfysiologi.
 • Evolutionen, vetenskapen bakom vår kost
 • Praktiska kostråd för olika syften – t ex vid värk, viktproblem, magproblem, inflammationer, energibrist mm
 • Signalsubstanser, hormoner, bajs/tarm & levern samt stress där vi sätter ihop HPA-axeln (stress) med OAT-axeln (hormoner)
 • Handledarutbildning i två kurser så du kan börja arbeta dagen efter du klar: ACT för viktminskning samt ALP.

Plats

 • Distans

Kommande utbildningsstarter

Distans

Utbildningsstart
Löpande starter

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Anna Hallén AB

Om Anna Hallén AB

På Anna Hallén finns utbildningar för dig som vill arbeta med hälsa, stress, vikt, livsstil, livskvalité och verkligen vill göra skillnad!

Utbildningarna står för kvalitét, förståelse och kunskap. Vårt viktigaste mål är att du efter en avklarad utbildning hos oss har fått de verktyg du behöver för att kunna översätta den teoretiska faktan och omvandla den till fungerande råd i vardagen. Under våra utbildningar får du även lära dig näringsfysiologi och forskning, översatt till livsstil och kostråd. Dessutom kommer du att få kritiskt analysera fakta, kunskap och ifrågasätta förmedlade ”sanningar”. 

Under alla utbildningarna fokuserar vi på individanpassning eftersom vi alla är olika. Du får därför lära dig hur du använder din kunskap för att skapa resultatinriktade råd till varje unik individ.

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök