Certifierad/Diplomerad Hälsopedagog

Expressa Utbildningscenter AB
Hälsa & Friskvård
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
Deltid
Studielängd
Egen takt
Pris
15900 kr
Läs mer och ansök
Utbildningsstarter
Distans
Löpande starter
Kort om utbildningen

Syftet med denna utbildning är att du ska få en bred och omfattande kunskap om hälsa, hälsa ur ett historiskt perspektiv, kulturella skillnader på hälsa, kommunikation, bemötande, friskvård, kost, fysisk och kognitiv aktivitet. Du kommer även få kunskap i samtalsmetodik och hur man anpassar sig till varje enskild individ man möter. I utbildningen ingår även praktiska moment med klienter som sedan kommer att examineras.

Efter avslutad utbildning förväntas du ha uppnått följande kunskapsmål och färdigheter:

  • Kunskap om hälsa ur ett historiskt perspektiv
  • Kunskap om hälsa och hälsorelaterade levnadsförhållanden
  • Förståelse för salutogent förhållningssätt och KASAM
  • Förståelse för pedagogiska hälsofrämjande arbetssätt
  • Kunskap om kommunikation och bemötande
  • Utvecklad förmåga att anpassa aktiviteter och planering mot olika individer
  • Ökad förståelse för frisk- och riskfaktorer när det kommer till hälsa
  • Kunskap om kost och näringslära
  • Förståelse för kulturella skillnader på hälsa
  • Verktyg för att kunna reflektera över och analysera det praktiska arbetet med klienter

Start varje månad.

Läs mer och ansök
Om Expressa Utbildningscenter AB

Expressa är ett auktoriserat utbildningsföretag med kontor i Göteborg. Dock spelar det ingen roll var Expressas studenter befinner sig då studierna sker på distans helt utan möten. Vi har svenska studenter som befinner sig i flera olika världsdelar. Distansstudier innebär moget övervägande, ansvar men framförallt en stor frihet för studenterna att läsa när de kan och vill. Att kombinera studierna med ett arbete eller annan sysselsättning är vanligt förekommande bland våra studenter.

Expressa har under åren försökt se var behoven på arbetsmarknaden finns och skapat effektiva utbildningar som möter anställarnas behov. Inom vissa utbildningar gäller det att förbereda studenterna på att de kommer få starta eget företag.
Att utbildningarna ska kunnas genomföras av så många som möjligt är viktigt för Expressa. En andra chans för fler människor är ett motto när utbildningarna skapas och erbjuds alla som känner att de vill byta riktning eller starta upp något helt nytt, trots att gamla betyg och att livssituation kanske känns som ett hinder. Utbildningarna som finns på Expressa är i genrer som pedagogik, socialt arbete, företagsorganisation och omsorg till terapi.

Ett utbildningsföretag med medmänsklighet i åtanke och att genom personlig handledning få uppmuntra och följa studenterna till att få det arbetsliv de önskar.

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök

Liknande utbildningar

Artiklar

Visa fler