Blocket Utbildning är en del av

Functional Trainer Stage 1

Eleiko Education
Hälsa & Friskvård
Functional Trainer Stage 1 beskrivande bild
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
Heltid
Studielängd
2 dagar
Ansökan öppnar
Ansökan öppen
Pris
6 250 kr
Läs mer och ansök
Utbildningsstarter
Halmstad
2020-12-05
Kort om utbildningen

Bli riktigt bra på att coacha grupper - Utbildning funktionell tränare
Funktionella övningar som knäböj, utfallssteg och pressar utgör kärnfunktionen för hälsa, konditionering och prestanda. Genom att förbättra din förmåga att lära ut dessa övningar till personer i alla åldrar kommer du se till att du alltid är utbildad på bästa möjliga sätt.

Den här coachutbildningen är utformad för coacher och instruktörer så att de kan förbättra sina kunskaper om hur man lär ut och utvecklar övningar på rätt sätt. Det kan handla om knäböj, pressar, armhävningar, kettlebell-övningar, marklyft, utfallssteg, vertikala armhävningar, räckhäv och barpress, bara för att nämna några få. Du kommer att fokusera dig på olika undervisningsmetoder för deltagare i både större och mindre grupp. Utbildningen passar även dig som jobbar med eller är intresserad av crossfit, small group training och funktionell fitness. Du som deltagare får kursmaterial som kommer att hjälpa dig både före och efter kursen. På så sätt kommer du att ha tillräckligt med tid att lära dig, vilket gör att du kan fördjupa dig i kursens praktiska avsnitt.

Kursen erbjuds även på följande orter

 • Halmstad
 • Göteborg
 • Stockholm
 • Läs mer på vår hemsida.


Kursens mål
Efter kursen kommer du:

 • Kunna instruera och coacha alla fundamentala övningar och rörelser till personer från olika bakgrunder på ett säkert och effektivt sätt
 • Ha kunskapen om de bästa praktiska metoderna för att träna mindre och större grupper
 • Ha lärt dig att identifiera och korrigera vanliga misstag
 • Ha kunskapen att kunna korrigera löpningsteknik
 • Få dina kunder att uppleva träning och motion som något som är kul och njutbart och mest av allt, se till att det görs på ett säkert sätt.


Kursen riktar sig till:

 • Du som är coach eller instruktör
 • Du som är PT
 • Du som är gruppträningsinstruktör
Logga för Eleiko Education
Om Eleiko Education

Eleiko är ett svenskt familjeföretag med 60 år i branschen och nu vill vi lära dig allt vi kan. För 60 år sedan förbättrade Eleiko skivstången och kom att förändra styrkesport för all framtid. På samma sätt resonerande vi när vi för närmare 20 år sedan börjande med utbildningar i styrke- och träningsindustrin. Vi såg ett behov och ett intresse från fler som ville ha en bas i beprövad funktionell träning som backas av forskning och dessutom praktisk erfarenhet.

Våra lärare är var för sig expert inom just sina områden. De har både en akademisk och praktiskt bakgrund som ger dem en genommurad kunskap så att du slutligen kan omsätta kunskapen till dina kunder.

Vårt uppdrag är att göra människor starkare så att de presterar bättre i sport och i vardagen.

Mottot som finns med oss i varje dag är: ”Set your bar high, be kind and do more of what makes you stronger”.

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök