Socialpedagog med inriktning KBT

Västerås Yrkeshögskola
Beteende- & Socialvetenskap
Hälsa & Friskvård
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
Heltid
Studielängd
2 år
Läs mer och ansök
Utbildningsstarter
Västerås
10 augusti 2020
Kort om utbildningen

För dig som vill arbeta med behandling och utveckling av människor

Som socialpedagog får du yrkeskompetens för socialpedagogiskt arbete med barn, ungdomar och vuxna. Utbildningen ger dig en specialisering mot KBT – kognitiv beteendeterapi. Din arbetsmarknad finns bl.a. på behandlingshem, inom sociala verksamheter i kommun och landsting samt inom pedagogiskt inriktade verksamheter.

Utbildningen ger dig yrkeskompetens för socialpedagogiskt arbete med barn, ungdomar och vuxna. Din arbetsmarknad finns bl.a. på behandlingshem, inom sociala verksamheter i kommun och landsting samt inom pedagogiskt inriktade verksamheter. Förutom de grundläggande kunskaper du behöver för att arbeta med t.ex. behandling, socialt stöd och påverkansarbete får du också specialiserade kunskaper inom KBT, mångkulturalitet samt hälsa och livsstilsförändring. Du kan arbeta både förebyggande och behandlande.

Så här tycker våra studerande

"Ny karriär - ett val jag inte ångrat"
Linda Carlsson, Socialpedagog inriktning KBT

Jag jobbade som tandsköterska i många år och ville göra något annat. Jag brinner för att jobba med människor men ville jobba mer med att stötta och hjälpa människor i olika livssituationer.

Läs mer och ansök
Om Västerås Yrkeshögskola
Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH)
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök

Artiklar

Visa fler