Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Örtterapi

Nordiskt Näringscenter
Hälsa & Friskvård
Örtterapi beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
50%
Studielängd
7 månader
Pris
23 355 kr
CSN
Nej
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

En avancerad utbildning i örtterapi baserad både på den senaste forsk­­ningen och traditionella tillämpningar.
Örtterapeuter ordinerar oftast örter i kombinationer och säljer där­efter dessa kom­­binationer direkt till sina patienter. Detta skiljer sig från det vanliga medi­cins­ka systemet där en läkare ordinerar en eller kanske två läkemedel som patienten erhåller från en farmaceut. Oftast ordi­ne­rar örtterapeuter örter med syfte att åter­ställa normal organfunktion. Dessa kombinationer är individualise­rade och unika för varje patient. Kombinationerna varierar vanligtvis från gång till gång allt eftersom kroppen läker. Dessutom ger moderna örtterapeuter ofta rekommen­da­tioner om näringstillskott för att stödja örtbehandlingen. Detta innebär att under en konsultation finns en hel del att tänka på.

Utbildningens innehåll
Du lär dig använda 100 olika örter och hur de kan kombineras med medicinska svam­par och närings­­till­skott för varje organsystem.

Varje kurs börjar med en fysiologisk genomgång av kroppens olika system. Där­efter presenteras möjliga orsaker till kroppens dysfunktion, det kan till exem­pel vara miljöfaktorer och näringsbrister.
Sedan förljer omfattande beskrivningar av växtbaserade sjukdoms­behand­lin­gar som relateras till användning av olika örter och svampar.

Plats

  • Stockholm

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Nordiskt Näringscenter

Om Nordiskt Näringscenter

På Nordiskt Näringscenter erbjuder vi utbildningar inom kost- och näringslära som är både hållbara och gedigna. Här får du som vill jobba med kost och näring kunskap för att kunna hjälpa andra men även för att hjälpa dig själv. 

Utbildningarna tar både upp hur man skapar en balanserad måltid med bra näringsinnehåll och hur kosten kan anpassas för olika individers behov. Dessutom handlar utbildningarna även om specifika näringsämnen och kostens egenskaper ur ett läkande perspektiv.

Låter detta intressant? Besök vår hemsida och kontakta oss för mer information om våra utbildningar.

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök